FOTO VIDEO Peste 15 tone de deșeuri din haine și încălțăminte second hand, descoperite la Vama Veche

Peste 15 tone de deșeuri din haine și încălțăminte, descoperite la Vama Veche. FOTO Garda de Mediu

Polițiștii de frontieră constănțeni au descoperit, într-un autocamion cu remorcă sosit din Bulgaria în PTF Vama Veche, peste 15 tone de deșeuri din haine și încălțăminte second-hand.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din PTF Vama Veche au efectuat miercuri, 09 februarie, împreună cu comisari din cadrul Gărzii de Mediu Constanța și comisari din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța, pe sensul de intrare în țară, controlul unui autocamion cu remorcă, înmatriculat în România. Acesta era condus de un cetățean român în vârstă de 28 ani și transporta haine second hand expediate de o firmă din Bulgaria pentru o societate din Ploiești, județul Prahova.

În urma efectuării verificărilor, s-a constatat ca în mijlocul de transport se afla cantitatea de 15.085 de kilograme de haine second hand murdare, rupte, cu un puternic miros de mucegai, fapt pentru care lucrătorii din cadrul Gărzii de Mediu Constanța le-au catalogat ca fiind deșeuri periculoase și nu au permis intrarea pe teritoriul României a acestora.

În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la importul ilegal de deșeuri și introducerea de deșeuri în vederea eliminării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*