FOTO Sesizare penală depusă de comisarii de mediu constănțeni pentru îngroparea deșeurilor în zona Lacului Techirghiol

Sesizare penală depusă de comisarii de mediu pentru îngroparea deșeurilor în zona Lacului Techirghiol. FOTO: GNM Constanța

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu Constanța au desfăşurat acțiuni de control în zona Bălții Tuzla, împreună cu inspectori ai ABA Dobrogea-Litoral și reprezentanți ai Agenției Naţionale pentru Arii Naturale Protejate Constanța, pentru soluționarea unei petiții.

Astfel, pe malul bălții, cât și în cuveta acesteia, au fost identificate deșeuri preponderent inerte – pământ, moloz, resturi din construcţii și demolări, în amestec cu deșeuri reciclabile.

„Balta Tuzla se situează în interiorul ariei protejate ROSPA 0061 Lacul Techirghiol. Pe suprafețe mari, malul bălții nu mai aspect natural, respectiv deșeurile au fost abandonate pe mal, acoperite cu pământ și împinse spre apă”, au transmis comisarii de mediu constănțeni.

Drept urmare, pentru identificarea făptuitorilor și tragerea acestora la răspundere, Garda Naţională de Mediu Constanța a înaintat sesizare penală pentru încălcarea prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor și OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice.

GNM Constanța atrage încă o dată atenția că:

  • Eliminarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate este interzisă;
  • Îngroparea deșeurilor de orice fel este interzisă;
  • Activităţile din perimetrele ariilor naturale protejate de interes comunitar care pot să genereze poluarea sau deteriorarea habitatelor sunt interzise.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*