FOTO VIDEO Nava Aknoul a ajuns în Portul Constanța cu cel mai mare ajutor umanitar al Franței pentru Ucraina

Nava Aknoul a ajuns în Portul Constanța. FOTO CN APMC SA

Nava Aknoul, încărcată cu ajutoare umanitare din Franța pentru Ucraina, a sosit în dimineața zilei de miercuri, 5 octombrie, în dana 120 a Portului Constanța.

Operațiunea umanitară se numește „Un bateau pour l’Ukraine/ O navă pentru Ucraina”, și este coordonată de Centrul de criză și sprijin al Ministerului francez pentru Europa și Afaceri Externe.

La ceremonia organizată cu această ocazie în Portul Constanța a fost prezent și Paun Rohovei, ministru consilier al Ambasadei Ucrainei în România:

Nava Aknoul a plecat pe 28 septembrie din portul Marsilia. Aceasta are la bord vehicule de pompieri și salvare, echipament de salvare, degajare și protecție, medicamente de urgență și de resuscitare, un vehicul medical dotat cu aparat mobil de radiologie, alimente.

Mai exact, ajutoarele constau în:

  • 15 vehicule de pompieri și salvare aduse la standardele ucrainene, inclusiv opt motomarine semirigide;
  • 19 tone echipament (echipament de salvare, degajare și protecție);
  • 25 de tone de medicamente de urgență și de resuscitare și un vehicul medical dotat cu aparat mobil de radiologie care permite efectuarea examinărilor pe teren;
  • 60.000 de rații alimentare (două mese per rație), 48 de tone de preparate și 13 tone de lapte;
  • cinci generatoare, materiale de construcție și prelate;
  • peste 200 de metri de poduri de urgență care vor fi utilizați pentru operațiuni de reabilitare rapidă a infrastructurilor civile ucrainene.

Bunurile vor fi transportate către hub-ul umanitar din Suceava, de unde vor fi distribuite către Ucraina.

Mașinile de pompieri și salvare vor fi transportate într-un convoi al securității civile franceze, însoțit de un detașament de 34 de pompieri din formațiunile militare ale securității civile și marinari-pompieri din cadrul batalionului de specialitate din Marsilia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*