FOTO VIDEO Mii de pachete cu țigări de contrabandă, descoperite la bordul unei nave din Portul Midia

Țigări de contrabandă, descoperite în Portul Midia. FOTO Poliția de Frontieră
Țigări de contrabandă, descoperite în Portul Midia. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră constănțeni au descoperit la bordul unei nave sub pavilion Panama, aflată în Șantierul Naval Midia, dar și într-un autoturism, peste 10.400 de pachete cu țigări de contrabandă, evaluate la aproximativ 143.000 de lei. Un român și doi marinari sirieni sunt cercetați penal în acest caz.

Potrivit Gărzii de Coastă, un polițist de frontieră a depistat, sâmbătă noapte, în zona Porții de acces nr. 2 a Portului Midia, un autoturism înmatriculat în România la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 46 de ani, domiciliat pe raza județului Constanța. În urma controlului efectuat în interiorul autoturismului au fost descoperite 3.000 de pachete cu țigări de contrabandă, diferite mărci.

„În continuarea cercetărilor, polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, au efectuat un supracontrol la bordul unei nave, pavilion Panama, acostată în data de 19 iunie în Șantierul Naval Midia. În urma controlului la bordul navei au fost descoperite alte 7.450 pachete cu țigări de contrabandă”, au transmis polițiștii de frontieră.

La inventarierea bunurilor, a rezultat cantitatea totală de 10.450 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 143.000 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză sunt cercetați un cetățean român și doi cetățeni sirieni, membrii ai echipajului navei, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*