Măsuri speciale împotriva gripei aviare în Portul Constanța

Portul Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Portul Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Confirmarea prezenței virusului gripei aviare la probele prelevate de la păsări găsite în Portul Constanța determină Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța să ia măsuri speciale de siguranță, măsuri dispuse de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța – DSVSA.

În acest sens, toți agenții economici de pe platforma portuară au fost anunțați, prin intermediul Buletinului Informativ transmis zilnic, despre măsurile care se impun în această situație. Asfel, se va semnala, în regim de urgență, la dispeceratul central, apariția în zona de activitate a operatorilor portuari, pe uscat sau în acvatoriul portuar, a cadavrelor de păsări.

Acestea vor fi ridicate de  către specialiștii DSVSA Constanța, în condiții de siguranță, iar probele vor fi transmise de urgență spre analiză la Laboratorul Județean din cadrul DSVSA Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*