FOTO VIDEO Investiții majore în educație și infrastructură, realizate de administrația publică din comuna Ion Corvin. Primăria construiește o grădiniță, reabilitează o școală și asfaltează drumuri

Primăria comunei Ion Corvin. FOTO Paul Alexe

Comuna constănțeană Ion Corvin, din care fac parte satele Brebeni, Crângu, Ion Corvin, Rariștea și Viile, cunoaște o perioadă de ample transformări în infrastructură, administrația publică locală, condusă de primarul Marcela Rădulescu, dorind să crească în mod constant și ireversibil confortul celor aproximativ 2.000 de locuitori ai comunei. Marcela Rădulescu se află la cel de-al doilea mandat de primar, după cel din perioada 2004-2008, iar experiența căpătată în slujba cetățenilor din comuna în care s-a născut și a crescut a ajutat-o să înțeleagă mai bine nevoile oamenilor și să demareze proiecte care vin în întâmpinarea dorințelor acestora.

Fost cadru didactic, primarul Marcela Rădulescu pune un accent deosebit pe asigurarea unor condiții optime de studiu pentru copiii din comună, iar trei dintre cele mai importante proiecte ale sale sunt dedicate modernizării infrastructurii educaționale. Astfel, în satul Ion Corvin a început construcția unei noi grădinițe, care va putea găzdui un număr de până la 40 de preșcolari.

 Am dorit foarte mult să construim o grădiniță nouă în satul Ion Corvin. Și în primul meu mandat, între 2004-2008, am lucrat la acest proiect, dar atunci nu s-a concretizat. Când locuitorii comunei m-au investit cu un nou mandat, în 2016, am reluat acest proiect și am făcut toate demersurile și tot ce mi-a stat în putință să putem beneficia de fondurile acestea de la Ministerul Educației Naționale pentru construirea unei grădinițe noi în Ion Corvin”, a declarat, pentru Constanța NEWS, Marcela Rădulescu.

Lucrările au început pe un teren în apropierea dispensarului din sat, copiii urmând să beneficieze și de un spațiu de joacă generos. Va fi o grădiniță foarte frumoasă, cu spații de joacă, terenuri de joacă, va avea două săli de clasă, care pot primi 40 de copii. Bineînțeles, vom avea cabinet medical, cancelarie, toalete, centrală termică, a explicat primarul, care speră că va obține un nou mandat la alegerile din 27 septembrie, pentru a-și putea continua proiectele.

Tot în această vară au demarat lucrările de reabilitare și modernizare a școlii primare, clasele 1-8, din satul Viile. Reabilitată și pe timpul primului mandat al primarului Marcela Rădulescu, școala inaugurată în 1963 ajusese într-o stare avansată de degradare la nivelul acoperișului, de unde mai multe porțiuni de tavan căzuseră, astfel că nu se mai puteau ține cursuri.

În această vară, am intrat într-un proces de reabilitare a școlii primare din satul Viile, aici unde am făcut și eu primii pași în școală, în 1969. A fost foarte dificilă procedura de achiziție, doi ani am stat în procedura de licitație, deoarece nu dorea nimeni să ia lucrarea, considerând că fondurile sunt prea puține, povestește primarul.

Va fi o școală nouă, frumoasă, cu toate dotările necesare. Renunțăm la o sală de clasă pentru a construi grupurile sanitare în interiorul școlii, nu în exterior, ca până acum. Pereții exteriori vor fi izolați termic, vom avea și o încăpere pentru centrala termică, astfel că temperatura în interior, în perioadele de frig, va fi una optimă pentru cei 140 de copii pe care îi avem la această școală.  

Termenul de finalizare a lucrărilor este luna mai 2021, astfel încât copiii să poată începe în școală nouă cursurile anului școlar 2021-2022. Până atunci, însă, copiii învață în noua sală de sport, aflată peste drum de școala veche și dată în folosință în această vară.

Am împărțit noua sala de sport cu un perete despărțitor, provizoriu, obținând două săli de clasă, în care învață copiii de la clasele 1-4. “Ne-am dorit foarte mult să avem o sală de sport, în special pentru perioadele friguroase, în care copiii nu pot fi scoși afară pentru activitățile sportive. Am reușit să și pavăm curtea exterioară, vom pune și băncuțe, astfel încât copiii să se poată relaxa în pauzele dintre ore, a explicat Marcela Rădulescu.

Intenția primarului Marcela Rădulescu este de a construi câte o sală de sport în fiecare dintre cele cinci sate ale comunei, proiecte în acest sens urmând a fi demarate în perioada imediat următoare.

Un alt proiect este cel de reabilitare și extindere a dispensarului din Ion Corvin. Un obiectiv deosebit de important pentru comunitate, în condițiile în care comuna se află la o distanță apreciabilă față de orașele mari din județ, Constanța, Medgidia sau Cernavodă, iar timpul de răspuns în cazul unor urgențe trebuie să fie cât mai rapid.

Este unul dintre cele cinci proiecte pe care le avem pe PNDL 2, un proiect pentru care am avut deja licitația pentru firma care va realiza lucrarea. Ne vom extinde cu încă un cabinet medical, o sală de tratamente și o sală de așteptare mai mare. Bineînțeles, vom construi și o cameră separată pentru centrala termică. În zilele următoare medicul își va muta cabinetul în altă locație provizorie, iar lucrările vor putea să înceapă, a declarat Marcela Rădulescu. Termenul de execuție este de opt luni de zile, valoarea proiectului fiind de 600 mii lei.

Din atenția administrației publice locale nu puteau scăpa lucrările de îmbunătățire a infrastructurii rutiere. Un proiect major, accesat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, este cel prin care vor fi făcute canalizări în Ion Corvin, Crângu și Brebeni și asfaltări în Viile, Ion Corvin și Crângu. În total vor fi asfaltați șase kilometri de drum, lucrările fiind deja demarate în satul Ion Corvin.

 Acesta este un proiect mai vechi de-al meu, din 2007-2008, pe care, din păcate, primarul care a urmat nu l-a finalizat. Acum am reluat proiectul și îl vom finaliza. Este un proiect important pentru comunitate, de împietruire a drumurilor de pământ, cu aplicare de tratament dublu bituminos, pe o lungime totală de aproximativ șase kilometri. Acum se lucrează, a început împietruirea celor două drumuri din Ion Corvin care fac parte din proiect, aproximativ 2,5 kilometri, sperăm să terminăm până la sfârșitul anului, când avem termenul de execuție a lucrării, a punctat Marcela Rădulescu.

Comandat de Partidul Social Democrat – Filiala Constanța

Executat de SC CityDigital Media SRL – portal: www.CTnews.ro

CUI mandatar financiar coordonator: 21200019

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Stiri De Ultima Ora - FOTO VIDEO Investiții Majore în Educație și Infrastructură, Realizate De Administrația Publică Din Comuna Ion Corvin. Primăria Construiește O Grădiniță, Reabilitează O școală și Asfaltează Drumuri » Stiri Si Of

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*