FOTO VIDEO Primăria Rasova dorește să construiască două blocuri care vor avea destinația de locuințe sociale

Așa vor arăta blocurile sociale din Rasova

Primăria Rasova a început un proiect ambițios și dorește construirea a două blocuri, de câte 16 apartamente fiecare, iar acestea ar urma să aibă destinația de locuințe sociale. În aceste unități locative ar urma să fie repartizate persoanele care nu au casă, dar și tinerii căsătoriți, care nu au împlinit 35 de ani.

Primarul comunei Rasova, Mihalache Neamțu, a declarat pentru CTnews, că aceste locuințe sociale vor fi destinate persoanelor defavorizate.

Primăria a mers la persoanele cu probleme și am făcut 32 de cereri exact cât conțin cele două blocuri, adică 16 apartamente pe bloc”, a spus Mihalache Neamțu.

El a precizat că a obținut banii pentru proiectul tehnic, iar atunci când fundația va fi încheiată va primi fonduri de la Ministerul Dezvoltării.

Am obținut banii pentru proiectul tehnic. S-a început un pic lucrarea pentru fundație, în momentul când am terminat fundația vom merge la Ministerul Dezvoltării, iar Ministerul Dezvoltării ne va da banii”, a explicat primarul din Rasova.

El a afirmat că cele două blocuri costă în jur de 10,7 milioane de lei.

Mihalache Neamțu a precizat că se lovește de o altă problemă și anume partea de cofinanțare care aparține comunității locale.

Mai avem altă durere, partea noastră de cofinanțare e greu de finanțat, dar vom face tot posibilul să putem să achităm costul lucrării”, a mai spus Mihalache Neamțu.

Primarul comunei a explicat că în blocuri se vor muta oameni care nu au avut niciodată o locuință.

Să fim onești, ei niciodată nu ar fi avut o locuință. Acum ne dăm tot interesul să construim aceste lucruri, urmează să îi vedem și pe ei să dea dovadă de oameni civilizați. Vă dați seama, să iei un cetățean care nu are niciun adăpost și să îl aduci într-un apartament, nu e chiar așa de simplu. Trebuie să mai ducem muncă de lămurire și acum e și în funcție de educație, dar sperăm să fie totul bine”, a declarat Mihalache Neamțu.

Consilierul personal al primarului din Rasova, Marian Moroiu, a afirmat că blocuri vor fi în format P+3 și vor avea toate utilitățile necesare.

Blocurile vor fi în oglindă. Ele vor fi dotate cu parcări, cu tot ce înseamnă utilități – apa, canal – cu centrală proprie de termie. Vor fi clădiri P+3”, a explicat Marian Moroiu.

El consideră că aceste apartamente pot fi destinate și tinerilor care au până în 35 de ani și își întemeiază o familie.

Este foarte importantă această investiție pentru că de aceste apartamente vor beneficia în special tinerii care își întemeiază o familie până în 35 de ani. Rasova, și prin prisma faptului că drumul județean intră în renovare și zona va fi mult mai ușor accesibilă, va deveni o localitate care se va extinde ca număr de persoane”, a spus Marian Moroiu.

Modul cum vor fi repartizate aceste locuințe, care vor fi criteriile, urmează să fie stabilite de către consilierii locali.

În final, Consiliul Local va decide care sunt criteriile finale pentru repartizarea locuințelor. Sunt niște normative stabilite de Institutul Național de Statistică, Primăria va subvenția o parte, dacă nu mă înșel 20% pe legislația actuală, dacă această legislație nu se va modifica”, a mai afirmat Marian Moroiu.  

Primarul Mihalache Neamțu a mai precizat că în Rasova vor fi realizate mai multe proiecte de dezvoltare, având în vedere investiții care se referă la asfaltări, canalizare și apă potabilă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*