FOTO VIDEO Indiferent de partidul pe care îl reprezintă, candidații constănțeni pentru Parlamentul României au votat cu speranța unei Românii unite și puternice, în care Constanța să redevină un județ important și reprezentativ la nivel național

Secție de votare

Constănțenii își aleg reprezentanții în Parlament pentru următorii patru ani. Evident, printre cei care și-au exercitat dreptul la vot s-au aflat și cei care speră să obțină demnitățile de senator, respectiv deputat de Constanța, în viitoarea legislatură. CTnews a stat de vorbă cu câțiva dintre aceștia, pentru a afla cu ce gânduri s-au prezentat în fața urnei de vot.

La ora șapte a dimineții, la secția de votare de la Școala Generală nr. 43 „Ferdinand”, din cartierul Faleză Nord, printre primii care și-au exprimat voința electorală s-a aflat și candidatul Partidului Social Democrat pentru Senatul României, Felix Stroe. La ieșirea de la urne, acesta a declarat jurnaliștilor CTnews:

Am venit cu sufletul plin de speranță și am votat pentru cetățenii județului Constanța. Îi rog pe toți cetățenii județului Constanța să nu stea acasă, să vină la vot, deoarece este cel mai important vot pe care îl dăm după 1990. Astăzi, constănțenii de la sate, de la orașe, votează pentru viața lor. De acest vot depinde viața lor. Eu am votat pentru siguranța cetățenilor județului Constanța.

Am votat pentru siguranța sistemului de sănătate, pentru ca oamenii să nu mai ardă de vii în spitale, să avem spitale în județul Constanța. Am votat pentru siguranța sistemului de educație, să deschidem școlile, copiii să meargă la școală, să facă cu adevărat școală și să fie pregătiți pentru viața care este din ce în ce mai dură. Am votat pentru siguranța fermierului român, care trebuie să devină cu adevărat prioritate națională.

Am votat pentru ca piețele să nu se mai închidă, pentru ca micul agricultor, micul producător, să-și poată vinde produsele, iar cetățenii să le poată cumpăra la prețuri decente. Am votat pentru eliminarea dezbinării, ca românii să nu se mai urască între ei, pe profesii, pe culori politice, tineri cu vârstnici… Nu, România trebuie să fie unită, să fie România românilor, din care tinerii să nu mai plece în străinătate să culeagă căpșuni și sparanghel.

Am votat pentru părinții noștri, pentru ca aceștia să primească o pensie decentă, îndestulătoare, care să-i ajute să aibă un trai tihnit, așa cum merită după o muncă de o viață. Am votat pentru părinții care au copii, pentru ca alocația pe care o primesc copiii lor să fie decentă, copiii să poată fi educați, să crească sănătoși, iar România să fie în continuare puternică și să reprezentăm o voce pe harta Europei. Astăzi, am votat pentru România.

De altfel, majoritatea candidaților s-au prezentat la vot de la primele ore ale dimineții, dorindu-și să constituie, astfel, un exemplu pentru ceilalți cetățeni cu drept de vot. La ora 8, la Secția de votare 109 din Constanța, s-a prezentat și Remus Negoi, candidatul Alianței USR-PLUS Constanța pentru demnitatea de senator.

Am votat astăzi pentru o Românie fără neconformități. Timp de aproape 30 de ani, ne-am lovit de astfel de neconformități din partea politicienilor și ne dorim, așa cum își doresc toți cetățenii acestei țări, să avem un trai cât mai liniștit și lipsit de grija faptului că politicienii nu își fac treaba în Parlament.

Îndemn și pe această cale, așa cum am făcut-o de fiecare dată, cetățenii să vină să voteze, pentru că, până la urmă, viitorul Parlament va fi cel mai reprezentativ cu putință dacă vin cât mai mulți cetățeni la vot.  

Un îndemn la o prezență cât mai mare la vot, pentru a avea certitudinea unei reprezentativități în conformitate cu voința românilor, a lansat și Marian Crușoveanu, candidatul Partidului Național Liberal pentru Camera Deputaților. Am votat pentru dezvoltarea României, pentru reconstrucția României, pentru viitorul nostru, am votat pentru un Parlament responsabil, așa cum are această țară nevoie. Am votat pentru un Guvern care să muncească în interesul și pentru fiecare român.

Vreau să-i anunț pe cetățenii județului Constanța, precum și pe cei din toată România, că procesul de votare este unul sigur, să-i îndemn să iasă la vot, pentru că autoritățile au pregătit în mod exemplar ziua votului, din punct de vedere sanitar. Este foarte important să ieșim la vot deoarece votăm pentru viitorul nostru și este momentul să ne decidem singuri viitorul, nu așa cum s-a întâmplat în trecut, având o prezență scăzută la vot, să ne decidă alții viitorul.

La una dintre secțiile amenajate în incinta Liceului Teoretic “Mihai Eminescu” din Constanța și-a exprimat votul și fiica fostului președinte al României, Traian Băsescu. Elena Băsescu este cea care deschide lista candidaților Partidului Mișcarea Populară, filiala Constanța, pentru Camera Deputaților.

Am votat cea mai bună echipă pentru județ și cel mai bun program de guvernare pentru țară. Am votat cu speranță pentru copiii noștri, am votat având încredere că împreună vom putea mișca județul Constanța și întreaga Românie în direcția bună, am votat având speranță că în viitorul Parlament vor exista mai mulți parlamentari care să suțină familiile monoparentale și creșterea natalității”, a declarat Elena Băsescu la ieșirea de la vot.

Alături de ea s-a aflat și Claudiu-Iorga Palaz, candidatul Partidului Mișcarea Populară pentru Senatul României, care a spus că a votat cu speranța unui Parlament echilibrat, în care puterea politică să fie împărțită.

“Mesajul pe care îl transmit este acela de a reuși, din 2020, să avem un Parlament echilibrat. Este clar că orice partid care se află la putere și are o putere absolută va face prostii la guvernare. Deci este clar că puterea trebuie împărțită și nicidecum nu este necesar ca un singur partid să aibă puterea absolută în România. Nu suntem atât de maturi ca să putem face acest lucru.

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, este cel care deschide lista candidaților Partidului Social Democrat Constanța pentru Camera Deputaților. La ieșirea din secția de vot de la  Școala Gimnazială nr.10 “Mihail Koiciu” și-a exprimat speranța că votul constănțenilor se va duce către cei care doresc să construiască și să unească, nu să distrugă și să dezbine.

Astăzi, este o zi importantă pentru toți românii și, bineînțeles, pentru toți constănțenii, astăzi îi votăm pe cei care doresc să ne reprezinte în Parlamentul României, pentru cei care au dezvoltat, au construit și au muncit în interesul cetățenilor. Astăzi, am votat pentru viață. Am votat pentru o viață sănătoasă, pentru o viață liniștită și o viață împlinită. Am votat pentru mine și pentru familia mea, pentru familia tuturor constănțenilor și am votat pentru o Românie sănătoasă, pentru că în aceste momente avem nevoie de sănătate și, cel mai important, avem nevoie de unitate.

Am votat cu gândul la toți constănțenii, care doresc să aibă în Parlamentul României oameni reprezentativi, oameni care au dezvoltat, oameni care au construit. Am fost timp de patru ani și jumătate președintele Consiliului Județean Constanța și am vorbit cu constănțenii. Își doresc siguranța unui trai mai bun, pentru ei și pentru familiile lor. Am votat pentru unitatea românilor, în primul rând, cu credința că, la un moment dat, vom fi judecați pentru ceea ce am iubit, nu pentru ceea ce am urât, vom fi judecați pentru ceea ce am dezvoltat și am construit, nu pentru ceea ce am distrus, și vom fi judecați pentru ceea ce am unit, nu pentru ceea ce am dezbinat”.  

La Secția de votare nr.6, de la Școala Gimnazială nr.28 “Dan Barbilian” și-au exprimat votul trei dintre candidații Pro România, filiala Constanța, pentru Parlamentul României.

Am votat pentru ca anul 2021 să fie o prioritate pentru economia românească, am votat pentru că în anul 2021 trebuie să scoatem România din criza economică, dar și sanitară, și am votat pentru a avea o perspectivă pentru dezvoltarea României începând cu anul 2021, a declarat, la ieșirea de la vot, Mircea Titus Dobre, candidatul Pro România pentru Camera Deputaților.

Fostul ministru s-a arătat dezamăgit de condițiile precare în care se votează și de modul în care au fost organizate aceste alegeri, la Constanța.

În altă ordine de idei, trebuie să remarc că, la fel ca la alegerile locale, avem o proastă organizare și la alegerile parlamentare, o totală schimbare a tot ceea ce înseamnă buletine de vot, o proastă calitate a buletinelor de vot, care au venit lipite între ele, o proastă organizare în secțiile de vot, iar cei care administrează școlile le-au lăsat fără căldură, în cea mai mare parte a lor, chiar și acele școli care au centrală proprie. Nu este normal să trimitem oamenii la vot, să trimitem reprezentanți în secțiile de vot și apoi să iasă bolnavi după această perioadă de 16-18 ore cât trebuie să stea în secțiile de vot”, a mai spus Mircea Titus Dobre.

La rândul său, Răzvan Filipescu, candidatul Pro România pentru Senatul României, a declarat că își dorește o echipă de parlamentari care să reprezinte interesele constănțenilor și care să contribuie la înlăturarea haosului la nivel decizional.

Am votat pentru o echipă de oameni profesioniști, pentru o echipă de parlamentari care să reprezinte interesele județului Constanța, nu ca până acum. Am votat pentru testare gratuită, pentru redeschiderea școlilor și am votat împotriva haosului care se observă, inclusiv, la partea de organizare a alegerilor parlamentare, dar și a deciziilor haotice luate în ultima vreme.

Nu mai vreau să văd coincidențe precum cele în care piețele se deschid pe ultima sută de metri, toate ajutoarele se dau pe ultima sută de metri. Vrem să facem o politică transparentă și pentru asta am votat, pentru un viitor mai bun, a spus Răzvan Filipescu.

Cu speranța într-o Românie care să iasă cu bine din actuala criză sanitară a votat și Valentin Olivian Trofin, candidatul Pro România pentru demnitatea de deputat.

Am fost, astăzi, la vot, cu mare încredere și am votat pentru un prim-ministru care a demonstrat că poate scoate țara din criză. Am votat pentru redeschiderea școlilor și ieșirea din criza sanitară în care ne aflăm, prin testarea în masă și îmi doresc ca noul guvern să fie alături de toți românii și să nu lase pe nimeni în urmă, a declarat acesta.

Tot pentru o Românie sub semnul unității, prosperă și respectată în Europa a votat și Tit-Liviu Brăiloiu, candidatul PSD pentru Senat.

“Am votat astăzi cu inima și sufletul de român, am votat cu gândul la toți cei ce doresc o Românie nouă, o Românie fără dezbinare, fără ură, fãrã xenofobie. O Românie mare și unită în care să nu mai trăim în frig și întuneric, o Românie în care partenerul de viață să nu mai fie boala și sărăcia. Am votat pentru o Românie puternică și respectată în Europa, am votat pentru demnitatea noastră de români.

Am votat cu speranța că cei ce au trudit întotdeauna pământul nostru nu vor mai fi batjocoriți și aruncați în stradă, am votat pentru speranțele copiilor noștri și pentru viitorul lor! Am votat din solidaritate și respect pentru toți cei care muncesc cinstit în această țară! Am votat pentru o Românie a dreptății și păcii sociale! Întotdeauna m-am străduit să fiu un bun român și am votat cu gândul că nimeni nu ne mai poate fura Sfintele Sãrbãtori de Crăciun și limba noastră românească!

Am votat pentru un guvern puternic, stabil, demn și progresist care să respecte deopotrivă și românii de acasă dar și pe cei ce trăiesc departe de România lor. Am votat pentru pace și căldură sufletească, pentru o Românie fără distanțare socială! Am votat cu încrederea că pe chipurile românilor va apărea zâmbetul și îi îndemn pe toți frații mei români să meargă astăzi la vot și să redea speranța unei vieți liniștite și frumoase! Sunt mândru că sunt român!, a transmis senatorul constănțean.

Conform informațiilor primite de la purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, Andreea Iliescu, siguranța procesului de votare este asigurată de un mare număr de polițiști, jandarmi și pompieri, precum și alți reprezentanți ai structurilor MAI.

În cursul zilei de astăzi, 637 de forțe de ordine sunt mobilizate pentru asigurarea celor 559 de secții de votare, dintre care 219 polițiști din cadrul IPJ Constanța, 241 de polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă Constanța, 93 de jandarmi din cadrul IJJ Constanța, 78 de pompieri din cadrul ISU Dobrogea, precum și reprezentanți ai altor structuri din cadrul MAI, a declarat reprezentanta IPJ Constanța.

Încă de la primele ore ale scrutinului, au avut loc câteva încălcări ale legii electorale, întreaga activitate fiind urmărită cu atenție de către polițiști.

Astăzi, în jurul orei 8, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Năvodari s-au autosesizat de faptul că, pe o rețea de socializare, un bărbat a continuat campania electorală, îndemnând alegătorii să voteze anumiți candidați la Camera Deputaților și la Senatul României. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu o amendă în valoare de 4500 lei.

Totodată, în jurul orei 9, polițiștii din cadrul secției 4 au fost sesizați de către președintele unei secții de votare cu privire la existența unui incident electoral. Deplasați la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un membru al comisiei de votare ar fi înmânat unui bărbat un buletin de vot pentru Camera Deputaților și două pentru Senat, pe care acesta le-ar fi introdus în urnă. În cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Stiri de Ultima Ora - FOTO VIDEO Indiferent de partidul pe care îl reprezintă, candidații constănțeni pentru Parlamentul României au votat cu speranța unei Românii unite și puternice, în care Constanța să redevină un județ important și repr

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*