FOTO VIDEO Incendiu de proporții la mănăstirea de la 23 August. Zonele de locuit ale călugărilor, mistuite de flăcări

Chiliile au ars ca o torță. FOTO Captură Video

Un incendiu puternic a izbucnit în dimineața de 12 martie la mănăstirea „Sfinţii Ierarhi Nicolae şi Bretanion” din localitatea 23 August. Focul izbucnit cel mai probabil de la camera centralei s-a extins foarte repede la întreaga clădire. 

Focul a fost observat în jurul orei 9.30, când deja cuprinsese întreg acoperișul clădirii ce adăpostește chiliile pentru personalul mănăstirii dar și pentru pelerini. Vântul puternic a întețit arderea, flăcările ridicându-se câțiva metri în aer.

La fața locului au intervenit peste 40 de pompieri din cadrul ISU Dobrogea Constanța, cu cinci autospeciale de stingere cu apa si spumă și o autospecială de lucru la înălțime din cadrul a cinci subunități. Când au ajuns pompierii la fața locului, incendiul se manifesta la la întreg acoperișul, dar și la etajele inferioare.

Potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei Tomisului, în momentul izbucnirii incendiului, în mănăstire se aflau doi călugări și două persoane neclerice. Mansarda a fost distrusă de foc, iar parterul și etajul 1 sunt afectate doar parțial, necesitând o renovare.

Incendiul a izbucnit se pare de la camera centralei, acesta fiind stins după aproximativ trei ore.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Persoane necunoscute au incendiat magazia de lemne a mănăstirii din Costinești – Constanța NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*