Persoane necunoscute au incendiat magazia de lemne a mănăstirii din Costinești

Pompierii au intervenit la incendiu. FOTO ISU Dobrogea

Pompierii constănțeni au fost alertați în jurul orei 2.45 că în incinta mănăstirii din Costinești a izbucnit un incendiu. Echipajul ISU Dobrogea ajuns la fața locului a constatat că este vorba de o anexă din incinta mănăstirii.

La solicitare a răspuns un echipaj de la stația Tuzla a ISU Dobrogea, format din cinci subofițeri cu o autospecială de stingere cu spumă și apă. După aproximativ 40 de minute, pompierii au reușit să stingă focul care cuprinsese o magazie de lemne de aproximativ 25 metri pătrați, reușind să împiedice propagarea incendiului. Din păcate, nu a mai putut fi salvat nimic din magazia cu lemne a mănăstirii.

După ce au stins și ultimul focar, pompierii au stabilit că cel mai probabil focul a avut drept cauza folosirea unei flăcări deschise.

Cazul a fost preluat de către IPJ Constanța, polițiștii deschizând un dosar de cercetare penală „in rem“, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prin incendiere.

Acesta este cel de-al treilea incendiu la o mănăstire a Arhiepiscopiei Tomisului de anul acesta, și al doilea în ultima săptămână.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*