Persoane necunoscute au incendiat magazia de lemne a mănăstirii din Costinești

Pompierii au intervenit la incendiu. FOTO ISU Dobrogea

Pompierii constănțeni au fost alertați în jurul orei 2.45 că în incinta mănăstirii din Costinești a izbucnit un incendiu. Echipajul ISU Dobrogea ajuns la fața locului a constatat că este vorba de o anexă din incinta mănăstirii.

La solicitare a răspuns un echipaj de la stația Tuzla a ISU Dobrogea, format din cinci subofițeri cu o autospecială de stingere cu spumă și apă. După aproximativ 40 de minute, pompierii au reușit să stingă focul care cuprinsese o magazie de lemne de aproximativ 25 metri pătrați, reușind să împiedice propagarea incendiului. Din păcate, nu a mai putut fi salvat nimic din magazia cu lemne a mănăstirii.

După ce au stins și ultimul focar, pompierii au stabilit că cel mai probabil focul a avut drept cauza folosirea unei flăcări deschise.

Cazul a fost preluat de către IPJ Constanța, polițiștii deschizând un dosar de cercetare penală „in rem“, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prin incendiere.

Acesta este cel de-al treilea incendiu la o mănăstire a Arhiepiscopiei Tomisului de anul acesta, și al doilea în ultima săptămână.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*