FOTO VIDEO Freezing rain – ploaie înghețată, un fenomen rar ce s-a abătut peste Constanța

Freezing rain - ploaia înghețată s-a abătut asupra Constanței. FOTO Adrian Boioglu

Peste județul Constanța s-a abătut un fenomen rar întâlnit – este vorba de ploaia înghețată, acesta întâlnindu-se de obicei în perioada sezonului rece. Cu atât este mai rar fenomenul cu cât are loc la jumătatea lunii martie.

Freezing rain sau ploaia îngheţată, este un fenomen meteorologic destul de rar ce apare în lunile de iarnă, în care, picăturile de ploaie îngheaţă instantaneu la atingerea solului sau obiectelor cu temperaturi negative de la sol.

În urma acestui fenomen, pe obiectele aflate la sol se poate depune un strat de gheaţă cu grosime variabilă ce poate ajunge până la 2-3 mm.

Potrivit specialiștilor, freezing rain apare atunci când aerul rece, mai greu, se dispune la suprafaţa solului iar aerul cald, mai uşor se ridică în straturile superioare ale atmosferei. Atunci când plouă, picăturile de ploaie nu îngheaţă până în apropierea solului datorită straturilor calde de aer prin care trec.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*