FOTO VIDEO Spitalul CFR Constanța, scenă pentru excercițiu de incendiu. ISU Dobrogea a demonstrat cu s-ar acționa în caz de Plan Roșu

Pompieri din trei detașamente ale ISU Dobrogea cu 4 autospeciale de stingere o autospeciala de lucru și salvare la înălțime, 2 ambulanțe smurd, 2 ambulanțe saj, ATPVM și AIACC ( autospeciala de intervenție la accidente colective și calamități). FOTO ISU Dobrogea

Potrivit reprezentanților ISU Dobrogea, în cursul zilei de vineri a avut loc un exercițiu în municipiul Constanța. S-a activat planul roșu de intervenție la nivelul județului Constanța la ora 11.3, în scenariu fiind vorba de un incendiul Spitalul Clinic CF Constanța, cu 50 victime.

La ora “izbucnirii incendiului” în clădire se aflau 54 de pacienți și 22 personal al Spitalului. La fața locului au fost trimiși pompieri din 3 detașamente de intervenție cu 4 autospeciale de stingere o autospeciala de lucru și salvare la înălțime, 2 ambulanțe SMURD, 2 ambulanțe SAJ, ATPVM și AIACC ( autospeciala de intervenție la accidente colective și calamități), precum și echipa de alpiniști pentru evacuarea persoanelor de la înălțime.

Din totalul persoanelor aflate în interior, 23 au avut nevoie de salvatori pentru a fi transportate la punctul medical avansat în vederea trierii, ulterior acestea au fost transportate la spital.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*