Primăria Constanța anunță că în fiecare secție de votare din municipiu vor fi amplasate 5 urne distincte

Primăria Constanța. FOTO Primăria Constanța

Primăria Constanța anunță că în fiecare secție de votare din municipiu vor fi amplasate 5 urne distincte, pentru fiecare buletin de vot în parte.

„Primăria Constanța asigură toți cetățenii cu drept de vot din municipiul Constanța că procesul de votare din data de 9 iunie este sigur, corect și facil.
Respingem cu fermitate orice tentativă a unor actori politici de a pune la îndoială, în interes electoral, corectitudinea procesului de vot.
Reprezentanții Primăriei Constanța au transmis către AEP și BEC solicitări de clarificare în legătură cu organizarea urnelor în secțiile de votare. Concomitent, serviciile primăriei asigură transportul și montarea, în fiecare secție de vot de pe raza municipiului Constanța, a câte cinci (5) urne distincte, una pentru fiecare tip de buletin de vot în parte.
Acționăm respectând întocmai prevederile OUG 21/2024, art. 9, alin. 6 și ținând cont de Ghidul birourilor electorale ale secțiilor de votare din țară. De asemenea, specificăm că în procesul de organizare a scrutinului electoral, în sfera de responsabilități a instituției noastre, respectăm deciziile hotărârile și opiniile Autorității Electorale Permanente și a Biroului Electoral Central” – Primăria Constan
ța.

USR și PSD sesizaseră Biroul Electoral în legătură cu această situație deoarece Primăria Constanța amenajase numai trei urne de vot pentru cele cinci buletin. Astfel, exista o urnă comună pentru primar și Consiliul Local și una pentru președinte Consiliu Județean și consilieri județeni, iar acestea aveau în interior un perete despărțitor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*