FOTO RAJA a prezentat stadiul lucrărilor din Constanța desfășurate în intervalul 11 – 13 octombrie

Lucrările desfășurate în Constanța în intervalul 11 - 13 octombrie. FOTO RAJA SA

RAJA SA A anunțat miercuri, 12 octombrie, că lucrările care au debutat în cursul nopții trecute se află în plină desfășurare, fiind deschise cinci zone de lucru, cu 10 puncte de intervenție.

„Echipe ale constructorului, dar și ale RAJA, lucrează în ritm susținut pentru înlocuirea și conectarea unor noi tronsoane de conducte pe rețelele de aducțiune ce asigură alimentarea cu apă de la Stația de Pompare Caragea Dermen către Stația de Pompare Călărași, dar și către cartierul Palazu Mare și o parte a orașului Ovidiu. Totodată, se realizează racordarea puțurilor din incinta SP Caragea Dermen la instalația nou executată, concomitent cu dezafectarea vechii legături”, au anunțat reprezentanții societății.

Lucrările de reabilitare a conductelor de aducțiune sunt realizate atât cu finanțare europeană, prin Programul Operațional Infrastructură Mare, program ce prevede investiții în Municipiul Constanța de peste 100 de milioane de euro în infrastructura de apă și de canalizare, cât și cu fonduri proprii. Rețeaua înlocuită are o vechime de aproximativ 50 ani.

„Prin acest proiect se va mări capacitatea de transport de la sursele de mare adâncime, având în vedere că necesarul de apă crește odată cu expansiunea demografică, dar mai ales în perioada sezonului estival, când exista riscul să nu putem asigura serviciile la parametrii cantitativi optimi. Pentru executarea acestor operațiuni de anvergură în bune condiții și pentru a respecta timpul de finalizare a intervențiilor, lucrările pregătitoare au debutat încă de săptămâna trecută. S-au degajat zonele și s-a asigurat protecția acestora, s-au făcut săpături, au fost pregătite echipamentele, piesele și dispozitivele necesare”, au mai transmis sursele citate.

În orașul Ovidiu, zona afectată de lipsa apei a fost extinsă și în perimetrul delimitat de Șoseaua Națională – strada Poiana – strada Frunzelor și în cartierul Rezidențial Ovidiu Sud. Această măsură a fost necesară din cauza presiunii și a debitului mare de apă în zona unde se efectuează conectarea la rețeaua de aducțiune a conductei cu diametrul de 300 mm, ce deservește o parte din localitatea Ovidiu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*