FOTO VIDEO Comuna Aliman va avea un dispensar nou, dotat la standarde europene

Terenul unde va fi construit dispensarul din Aliman. FOTO Adrian Boioglu

Un proiect care stârnește interes, dar mai ales speranță în rândul locuitorilor din comuna Aliman este cel referitor la dispensarul care urmează să fie construit în localitate. Entuzismat la rândul său de acest demers, primarul George Nicola a vorbit, pentru CTnews, despre pasiunea și determinarea care stau la baza acestui proiect, despre care consideră că va fi benefic nu doar pentru locuitorii comunei Aliman, ci și pentru cei ai satelor învecinate.

„Una dintre marile priorități nu numai ale unui edil, ci ale întregii comunități este sănătatea populației, pentru că dacă avem un popor sănătos, putem vorbi de un popor productiv. Drept pentru care am luat decizia, de circa doi ani, de întocmire a unui proiect tehnic pentru construirea unui nou dispensar în localitatea Aliman, de altfel în comuna Aliman”, a afirmat primarul.

Dispensarul va fi amplasat în inima comunei Aliman și vine ca un răspuns la nevoile actuale de asistență medicală și la dorința de a aduce standardele europene în furnizarea de servicii de sănătate în mediul rural. În acest context, primarul George Nicola a ținut să sublinieze relevanța acestui demers:

„Nu că nu am avea un dispensar, dar nu este atât de dotat la standarde europene și întrucât actualul guvern al României are pe lista de priorități inclusiv sănătatea populației, și noi am decis să mergem cu acest trend și să realizăm un dispensar nou, repet, dotat la standarde europene”.

Proiectul, depus deja la Ministerul Dezvoltării în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, se află acum în etapa semnării contractului de finanțare și pregătirii amplasamentului pentru construcție. Primarul a evidențiat satisfacția comunității față de acest proiect și a exprimat determinarea administrației publice locale de a face din noul dispensar un centru medical de referință pentru întreaga zonă.

„Oamenii sunt foarte încântați de acest proiect – a spus Nicola. Probabil, va trebui să suplimentăm și numărul de medici. Ne dorim să fie un fel de centrul medical aici, la Aliman, de care să beneficieze și locuitorii din comunele învecinate, dacă este cazul”.

Primarul a subliniat, de asemenea, că atragerea de medici în mediul rural nu ar trebui să fie o provocare, datorită facilităților oferite de comunitate.

„Foarte ușor va fi să atragem medici buni la noi în localitate, în sensul că sunt doritori care vor să vină în mediul rural”, a menționat Nicola.

Construcția noului dispensar medical în comuna Aliman reprezintă nu doar un proiect de infrastructură, ci o expresie a angajamentului ferm față de sănătatea și bunăstarea locuitorilor din mediul rural. În lumina acestui proiect ambițios, comunitatea Aliman privește cu optimism spre un viitor în care accesul la servicii medicale de calitate nu mai este un lux, ci o normalitate pentru toți cetățenii săi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*