„Festivalul Tineretnik 2021”, sărbătoare a comunităților etnice din Dobrogea, găzduit de Constanța între 9 și 11 noiembrie

„Festivalul Tineretnik 2021” – sărbătoarea comunităților etnice din Dobrogea

„Festivalul Tineretnik 2021”, care celebrează etniile din Dobrogea, muzica, dansurile și tradițiile acestora, va avea loc în municipiul Constanța, în perioada 9 – 11 noiembrie 2021.

Peste 200 de artiști reprezentând diferite comunități etnice din Dobrogea vor evolua pe scena sălii de spectacole a Comunității Elene „Elpis” Constanța (Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” Constanța) în cadrul a trei spectacole a câte trei ore de muzică și dansuri tradiționale.

„Trăim într-o regiune plină de tradiții, de cultură. Consider că este datoria noastră să celebrăm multiculturalitatea, să ne bucurăm de dansurile și cântecele etniilor din Dobrogea. Le-am invitat pe toate în aceste spectacole. Sunt convins că nu în multe locuri din lume poți vedea, pe aceeași scenă, români, turci, tătari, ruși-lipoveni, romi, germani, aromâni, greci. Vă invităm la spectacol, vă invităm să ne bucurăm împreună că suntem constănțeni, dobrogeni”, a declarat Sebi Pătrunjei, responsabil PR al evenimentului.

Fiecare comunitate va participa la eveniment cu unul, două sau mai multe ansambluri, grupuri artistice și/ sau soliști marți, miercuri și joi (9, 10 și 11 noiembrie), între orele 18.00 – 21.00.

Evenimentele sunt dedicate Zilei Dobrogei și fac parte din calendarul de activități al programului „Constanța, Capitala Tineretului din România 2021 – 2022”.

Accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile și exclusiv în baza prezentării certificatului verde.

Evenimentul este finanțat de Primăria Constanța și organizat de Rusu I. Georgiana P.F.A. în parteneriat cu Comunitatea Elenă „Elpis” Constanța și cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret Constanța. Bugetul proiectului este de 110.200 de lei, reprezentând 100.000 de lei finanțare din partea Primăriei Municipiului Constanța și 10.200 de lei contribuție proprie a beneficiarului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*