FOTO VIDEO Comisarii de la Protecția Consumatorilor au desoperit abateri grave la vila Mândru din Costinești

Abateri grave descoperite de Protecția Consumatorilor la vila Mândru din Costinești. FOTO: ANPC

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au verificat marți, 11 iulie, vila Mândru din Costinești, acolo unde 21 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unor simptome de indigestie. Aproape 11 kilograme de alimente au fost scoase din circuitul consumului uman, iar comisarii au propus închiderea bucătăriei și a piscinei.

Potrivit reprezentanților ANPC, între abaterile constatate se numără:

  • Depozitarea materiilor prime-produse de origine animală, precum crenvurști, parizer, salam feliat, salam victoria, carne de porc congelată și cotlet de porc gătit-congelat, fără elemente de identificare-caracterizare.
  • Agregatele frigorifice, cum ar fi congelatorul pentru carne de pasăre, congelatorul pentru legume și fructe, frigiderul pentru lactate și frigiderul pentru ouă, prezentau urme de rugină, chedere cu mucegai și mizerie.
  • În bucătărie, frigiderul și chiuveta prezentau urme de rugină și mucegai, iar muștele erau prezente în spațiul de preparare a alimentelor. De asemenea, se foloseau ustensile de plastic și se depozitau produse cum ar fi brânza telemea de vacă și untul în condiții improprii, la temperaturi mult mai ridicate decât cele recomandate de producători.
  • Ustensilele de curățenie și coșurile de gunoi nu erau gestionate corespunzător, iar se utilizau cuțite și ustensile din lemn neconforme, uzate și cu nituri.

De asemenea, s-au constatat abateri în ceea ce privește meniul oferit și piscina disponibilă la vila Mândru. Meniul nu respecta prevederile referitoare la informarea consumatorilor cu privire la declarațiile nutriționale, lista substanțelor posibil alergene și menționarea produselor „produs din produs decongelat”. În ceea ce privește piscina, s-au constatat saltele neigienizate, lipsa adâncimii menționate și absența unui punct negru pe fundul apei, care să ateste claritatea acesteia. De asemenea, nu exista un registru care să ateste clorinarea apei.

Vila Mândru oferea și spații de cazare, însă într-una dintre camere s-au constatat abateri precum lipsa informațiilor cu privire la serviciile gratuite și cu plată conform clasificării, lipsa instrucțiunilor de utilizare a telecomenzii pentru aerul condiționat și deteriorarea furnirului patului.

Ca urmare a constatărilor grave, comisarii de la Protecția Consumatorilor au propus oprirea temporară a activității bucătăriei și piscinei și s-au sigilat și retras din circuitul consumului uman produsele care prezentau abateri, în total aproximativ 10,854 de kilograme.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*