FOTO VIDEO Candidatul USR-Plus și-a lansat programul pentru Primăria Constanța. Stelian Ion: “Nu ne lăsați singuri! Numai împreună putem face Constanța să renască!”

Stelian Ion, candidatul USR-Plus la Primăria Constanța. FOTO Paul Alexe

Într-o atmosferă relaxată, pe o terasă cu vedere către Cazinoul constănțean, simbolul urbei care se chinuie să revină la viață, s-a desfășurat conferința de presă de prezentare a candidatului Alianței USR-Plus la funcția de primar al Constanței, Stelian Ion (43 ani). Acesta a avut alături echipa sa de susținători și colaboratori, printre care s-a aflat europarlamentarul Nicolae Ștefănuță, dar și candidatul USR-Plus la președinția Consiliului Județean Constanța, Remus Negoi.

Intitulat Constanța renaște, programul Alianței USR-Plus pentru municipiul de la malul mării este structurat pe 12 capitole, care redau viziunea reformatoare a inițiatorilor cu privire la viitorul pe termen scurt și mediu al Constanței.

După 20 de ani în care am avut așteptări de la clasa politică, în care am așteptat să facă ceva pentru acest oraș, indiferent despre ce partid este vorba, ne-am dat seama, și eu și colegii mei, că nu avem altă șansă decât să ne implicăm politic, a declarat, pentru Constanța News, Stelian Ion. În 2016, din cauza abuzurilor, a mizeriei din Constanța, ne-am activat civic, apoi politic. Realizăm și astăzi, după atâta vreme, că s-a ratat o mare șansă, atunci, iar acum nu există o altă șansă decât varianta propusă de noi, USR-Plus.

Toate acele blaturi politice care s-au făcut de-a lungul timpului, toate acele complicități și încrengături din politica constănțeană ne-au dus unde ne aflăm în prezent. Este un oraș care putea fi fanionul României, dar, din păcate, este un oraș murdar, un oraș din care ne pleacă tinerii, o tragedie pentru noi toți, și nu putem sta cu mâinile în sân. Simt că mă sufoc dacă nu fac ceva, iar dacă nu luăm noi taurul de coarne, dacă nu facem noi aceste schimbări, nu le va face nimeni, și-a motivat Stelian Ion decizia de a candida la funcția de primar al Constanței.

Programul Constanța renaște are la bază mai multe proiecte mari, în majoritate bazate pe finanțare europeană, “singura șansă reală a Constanței”, în viziunea inițiatorilor săi.

“Venim cu un program foarte realist pentru constănțeni, un program de dezvoltare, care are la bază proiecte concrete, bazate pe fonduri europene, pentru că, în perioada următoare, doar pe fonduri europene vom putea ieși din subdezvoltare și din mizerie, urmând ca ulterior, după ce activitatea economică va fi pusă pe făgașul normal și vom avea mai multe fonduri la bugetul local, să putem dezvolta multe alte proiecte”, a rezumat candidatul USR-Plus programul Constanța renaște, care poate fi accesat și studiat în amănunt, începând de astăzi, pe site-ul www.stelianion.ro.

Stelian Ion și-a exprimat regretul cu privire la faptul că, pe plan local, principalele două forțe de dreapta nu au ajuns la un consens. Acesta spune că înțelege de ce liberalilor le-a fost greu să se despartă de aliații lor din trecut, dar că și în aceste condiții, Alianța USR-PLUS are forța de a câștiga singură alegerile.

“Era bine să fi ajuns la un consens al dreptei politice constănțene, dar, după atâția ani de USL, se pare că le este greu celor din PNL să se desprindă și să vină alături de noi și preferă să meargă pe acea variantă perdantă din 2016. Este problema dumnealor, noi concurăm singuri, nu avem o problemă să facem acest lucru și să demonstrăm că suntem mai buni și decât unii și decât alții.

Acum, ei se lamentează că nu au sprijin, dar în felul în care au pus problema și văzând clar că nu își doresc o schimbare, nici nu vor avea sprijin. Singura șansă de schimbare, la Constanța, vine din partea Alianței USR-Plus. Constănțenii trebuie și sper să înțeleagă asta și să nu mai fie păcăliți, încă o dată, și să tragă ponoasele pentru câteva zeci de ani”, consideră Stelian Ion, care are încredere în discernământul și puterea de decizie a constănțenilor.

Totodată, liderul USR-PLUS Constanța este de părere că doar dorința liberalilor de a-și conserva posturile de primari din județ, precum și faptul că aceștia nu au dus la îndeplinire promisiunea de a organiza alegeri locale în două tururi, au pus principalele forțe de dreapta în situația de a merge separat în fața electoratului.

Suntem în această ipostază de a ne lupta fiecare pe culoarul lui și de a demonstra că suntem cei mai buni și că avem cea mai bună variantă pentru Constanța, iar eu sunt foarte încrezător în ea, a precizat Stelian Ion.

Printre prioritățile noului primar, în cazul în care Stelian Ion și echipa sa vor câștiga alegerile, se numără reorganizarea aparatului administrativ local, pentru deschiderea către cetățeni și transparentizarea acțiunilor primăriei. De asemenea, pe termen scurt, se dorește amenajarea unor părculețe de relaxare pentru constănțeni și de joacă pentru copii, pentru care Stelian Ion spune că au fost identificate locațiile și fondurile necesare.

O altă problemă avută în imediata atenție este cea a salubrității orașului.

“Vom intra foarte tare, pentru că nu este posibil ca în Constanța secolului 21 să avem maldăre de gunoaie pe străzi și să fie zone din oraș infecte, pur și simplu”, a declarat Stelian Ion, care a subliniat că va fi implementat un proiect de mutare în subteran a locurilor de colectare a gunoiului manajer, după un sistem ce funcționează cu succes în multe orașe din țară. În fine, tot pe lista scurtă a priorităților se numără rezolvarea problemei parcărilor din oraș, capitol la care Constanța suferă profund.

La rândul său, Remus Negoi, candidatul Alianței USR-Plus pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, a declarat că are încredere în programul “Constanța renaște” și în faptul că locuitorii orașului Constanța vor da o șansă schimbării.

“Le spun constănțenilor că USR-Plus este cel care a venit pe jos în politica românească, dar acum este pe cei mai mari cai, pentru că știm ce avem de făcut și știm că ceea ce vom face va fi ceea ce trebuie pentru ei”.

La final, Stelian Ion i-a rugat pe constănțeni să fie atenți la tot ceea ce se va întâmpla în perioada următoare pe scena politică din municipiul de la malul mării și să aibă încredere în generația tânără, pe care o reprezintă.

“Reprezint o generație nouă în politica românească, care se gândește la viitor și luptă cu toată forța împotriva unor mafii locale, împotriva unor moguli care pun în joc multe milioane cu scopul de a pune mâna, în interes personal, pe acest oraș. Nu ne lăsați singuri! Avem nevoie de voi și numai împreună putem să schimbăm Constanța și putem reface acest oraș, să-l facem să renască.

Ne gândim la viitor, ne gândim la copiii noștri și vrem să le dăm posibilitatea să-și dorească să învețe în Constanța, să stea în Constanța, să muncească și să-și întemeieze familii în acest oraș, care poate fi unul minunat! Vă așteptăm alături de noi și vă rugăm să aveți încredere că noi reprezentăm schimbarea la Constanța și niciuna dintre celelalte variante nu își doresc să schimbe ceva la Constanța”, a transmis Stelian Ion.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*