Dacian Cioloş, la Constanţa: „PNL poate să propună un premier, iar dacă nu găsesc candidat de premier, putem să propunem noi”

Dacian Cioloş, la Constanţa: „PNL poate să propună un premier, iar dacă nu găsesc candidat de premier, putem să propunem noi”

Co-președintele USR-PLUS și unul dintre candidaţii pentru preşedinţia formațiunii politice, Dacian Cioloş, s-a aflat sâmbătă, 18 septembrie, într-o vizită de lucru la Constanţa, ocazie cu care a susţinut și o conferinţă de presă, în cadrul căreia a vorbit despre actuala criză politică din România.

El a susținut linia partidului, de a continua la guvernare numai dacă premierul Florin Câțu demisionează din funcție, precizând însă că dacă PNL nu găsește un alt candidat, USR PLUS ar putea să ofere un nume.

„Continuăm coaliția cu PNL dacă sunt și ei de acord să schimbe prim-ministrul. Noi nu venim la guvernare doar ca să obținem niște posturi, așa cum fac cei de la PNL. Noi am venit la guvernare să facem niște reforme. (…) Noi am avut de la început o poziție foarte clară. Noi vrem să respectăm democrația și vrem să continuăm să guvernăm doar dacă avem cu cine. Avem o moțiune depusă care trebuie dezbătută și depusă la vot. PNL poate să propună un premier, iar dacă nu găsesc candidat de premier, putem să propunem noi. Suntem dispuși să continuăm fără premierul Cîțu. Eu nu spun că este ușor într-un guvern cu PNL. Noi suntem gata să reluăm discuțiile cu cei de la PNL. Vrem să mergem la guvernare ca să putem face reforme. Dacă nu putem să facem reforme, suntem gata să intrăm și în opoziție”, a declarat Cioloș.

El a vorbit și despre situația de la Constanța, unde există neînțelegeri de mai multă vreme între consilierii locali ai PNL și USR PLUS. Întrebat cum funcționează coaliția la nivelul Consiliului Local, el a răspuns că „la fel ca la noi, în Guvern”.

„Funcționează exact așa cum o știți… Știm că nu funcționează. Primarul nu este de la noi. (…) Din câte am înțeles de la colegi, la fel ca și PNL-ul cu noi la Guvern. Declarativ își doresc o majoritate cu USR PLUS, dar deal-urile le fac cu cei de la PSD când este vorba despre dosare mai sensibile. Așa funcționează. . (…) PNL-ul pare că nu încă s-a hotărât dacă vrea cu adevărat să colaboreze cu noi și atunci trebuie să ne asigurăm compatibilitatea felului în care funcționăm, sau dacă, de fapt, doar zice că vrea să lucreze cu noi, de ochii lumii, ca să nu piardă electoratul, dar se simte mult mai confortabil să lucreze cu PSD-ul. Și în Parlamentul Români, dar și la nivel local”, a mai declarat Dacian Cioloș.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*