FOTO VIDEO Botezul Domnului, marcat la Rasova. Tinerii s-au aruncat în apă după cruce și a fost organizată și tradiționala cursă cu cai

Cai botezați la Cochirleni. FOTO Adrian Boioglu

Sute de locuitori din comuna Rasova au fost prezenți, joi, la manifestările care au avut loc cu prilejul Botezului Domnului. Autoritățile locale au organizat ceremonii atât în Rasova, cât și în Cochirleni. După ce tinerii au sărit în apă și au recuperat crucea, în Cochirleni a avut loc tradiționala cursă de cai. Primăria Rasova dorește să crească în viitor numărul evenimentelor care se desfășoară de Bobotează și să-i premieze pe tinerii care ies în evidență la aceste manifestări.

În Rasova a avut loc o slujbă religioasă, iar apoi tinerii au sărit în apă și au recuperat crucea. Aceasta a fost recuperată de un tânăr de 19 ani.

Primarul Mihalache Neamțu spune că vremea a ajutat mult tinerii care au sărit în apă, având în vedere că au fost aproximativ 15 grade, departe de gerul Bobotezei de altădată.

E o sărbătoare creștinească pe care o moștenim din moși-strămoși. E o sărbătoare unică, ați văzut câți tineri s-au aruncat în apă. Ne-a ajutat vremea foarte mult, au fost și ani când am spart gheața și s-au aruncat. Pentru această sărbătoare nu există obstacole”, a afirmat primarul din Rasova.

Mihalache Neamțu a avut și un mesaj pentru locuitorii comunei:

Urez tuturor un an mai bun, să ne împăcăm cu toții, pentru că așa este frumos de sărbători, să uităm de necazuri, să uităm de dușmănii și să gândim pozitiv că avem în față un an bun”.

Manifestările au continuat și la Cochirleni, unde, de asemenea, s-au desfășurat o slujbă religioasă și alți tineri s-au aruncat în apă după cruce. Apoi, preotul din comună a făcut aici botezul cailor. Evenimentul s-a încheiat cu o cursă de cai, una tradițională pentru această localitate. La această întrecere a participat și un băiat de aproximativ 10 ani. Viceprimarul Ion Poenaru a povestit pentru CTnews despre acest obicei.

“Este un obicei străvechi pe care îl moștenim din bunici, din părinți. Ținem cont de tradiția pe care o avem în localitatea noastră, comuna Rasova și satul Cochirleni. Sperăm ca pe viitor să facem o singură organizare, să fie un singur eveniment, Boboteaza să se țină în comună. Cu ajutorul Consiliului Local să stabilim și niște premii, să promovăm tradiția localității. Înainte erau multe evenimente de Bobotează”, a precizat Ion Poenaru.

Și viceprimarul a avut un mesaj pentru locuitorii din Rasova și Cochirleni.

“Urez un an nou fericit tuturor locuitorilor, să fie sănătoși, să ne dea Dumnezeu multă înțelegere și înțelepciune.”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*