A început pregătirea plajelor pentru sezonul rece

Au început lucrările pentru pregătirea plajelor de sezonul rece. FOTO Apele Române Dobrogea Litoral

Apele Române Dobrogea Litoral au anunțat începerea pregătirii plajelor pentru sezonul rece.

“În această perioadă de tranziție, echipa noastră dedicată lucrează din greu pentru a pregăti plajele pentru iarnă. Ca în fiecare an, pentru conservarea plajelor și pentru a proteja nisipul de vânturile puternice ale sezonului rece, am început montarea unor panouri speciale de stuf în câteva dintre stațiunile de pe litoralul românesc. Aceste panouri nu numai că împiedică nisipul să fie spulberat, dar și susțin biodiversitatea locală, oferind un adăpost important pentru diversele specii de plante și viețuitoare care fac parte din ecosistem.

Panourile de stuf sunt amplasate la sfârșitul sezonului estival în zonele cu eroziune eoliană accentuată, în urma studiului și proiectului realizat de Institutul Național de Cercetări Marine ”Grigore Antipa”, intitulat „Protejarea depozitelor de nisip ale plajei emerse contra acțiunii directe a vântului în sezonul rece”.

Deocamdată aceste panouri de stuf au fost montate în stațiunile din Mamaia, Constanța, Costinești și Eforie.

În fiecare sezon rece, monitorizăm atent plajele, intervenind cu utilaje specifice după furtuni pentru a menține integritatea gardurilor de stuf și pentru a îndepărta nisipul acumulat”, au transmis Apele Române Dobrogea Litoral.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*