FOTO VIDEO 4,5 milioane de euro pentru asfaltarea a peste 30 de drumuri și trotuare din Cumpăna. Primarul Mariana Gâju: „Este un proiect de importanță majoră care reîntregește un circuit”

Străzi asfaltate la Cumpăna. FOTO Paul Alexe

Vremea neobișnuit de caldă pentru acest anotimp se dovedește de foarte bun augur la Cumpăna, unde, în această perioadă, au loc ample lucrări de asfaltare a câtorva zeci de drumuri și de modernizare a trotuarelor. O lucrare îndelung așteptată, finanțată integral cu bani de la Guvern și care are ca scop îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

„Este vorba de proiectul finanțat prin Programul Național de Investiții «Anghel Saligny» și care cuprinde 7,2 kilometri de pietruire și asfaltare drumuri, precum și 14 kilometri de trotuare. Acum ne aflăm pe strada Brotăcei, care face parte din cele 34 de străzi care au fost pietruite și asfaltate”, a afirmat, pentru CTnews, primarul Comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

Termenul de finalizare a execuției lucrărilor este luna august a acestui an, conform contractului.  Însă primarul Mariana Gâju afirmă că în graficul elaborat de constructor lucrările sunt eșalonate de așa manieră încât se așteaptă ca ele să fie gata mult mai devreme, posibil la mijlocul lunii mai.

„Acest fapt înseamnă plus valoare pentru localitate, având în vedere că este primul proiect care are cuprinsă în finanțarea sa și trotuarele aferente celor 7,2 kilometri. Tocmai de aceea ne aflăm pe una dintre cele 19 străzi din totalul de 34 care au deja stratul al doilea de asfalt turnat, aplicat. Este un proiect de importanță majoră pentru localitate pentru că vine să reîntregească suprafața asfaltată la nivelul comunei”, a mai punctat Mariana Gâju.

O altă arteră de mare importanță pe care lucrările de asfaltare sunt în stadiu avansat este și strada Tractorului. Primarul Mariana Gâju spune că aici trama stradală trebuie realizată la nivelul de a prelua traficul care vine dinspre porțiunea de autostradă care trece pe teritoriul comunei Cumpăna și care face legătura cu DN 39E, care leagă Cumpăna de Constanța și localitățile din sudul litoralului.

„Ne aflăm pe strada Tractorului, stradă de o importanță vitală pentru dezvoltarea și fluidizarea traficului în comuna Cumpăna având în vedere că strada va face legătura cu Prelungirea Tractorului, pe care coboară breteaua de pe nodul de descărcare de pe Autostrada A4 pe teritoriul comunei Cumpăna. (…) DN 39E știți foarte bine că se închide în malul stâng al Canalului Dunăre – Marea Neagră. Tocmai de aceea, această stradă este una prioritară – și răspund astfel și locuitorilor care întrebau de ce trebuia să realizăm această stradă care duce în câmp. Acel câmp, acel teren este mărginit de strada Prelungirea Tractorului pe care au cedat-o proprietarii de teren pentru ca Primăria Comunei Cumpăna, cu buget propriu, cu fonduri proprii, să construiască strada Prelungirea Tractorului”, a ținut să precizeze primarul.

În total, Guvernul alocă peste patru milioane și jumătate de euro pentru aceste lucrări de asfaltare. Subinginerul Adrian Stănescu este dirigintele de șantier și a explicat, pentru CTnews, structura lucrărilor realizate:

„Întregul proiect are aceeași structură rutieră: casetat 60 cm, așternut 7 cm de nisip, 45 cm de piatră, două straturi de asfalt, un binder de 6 cm și o uzură de 4cm, o structură rutieră de natură să reziste la trafic greu. Mai mult decât atât, în zona aceasta, fiind în localitate, sunt prevăzute trotuare cu spații verzi”.

În comuna Cumpăna sunt circa 186 de străzi, iar primarul ține să le transmită locuitorilor nerăbdători ca utilajele de asfaltare să ajungă și pe străzile lor faptul că mai întâi trebuie finalizate lucrările la infrastructura de canalizare și alimentare cu apă, înainte ca administrația publică locală să dea startul unui nou proiect de asfaltări. În acest context, Mariana Gâju le promite cumpănenilor că, încet, încet, în comună nu va mai rămâne nicio stradă neasfaltată.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*