FOTO Victorii românești la ediția a 26-a a turneului internațional de tenis de la Mamaia

Festivitate de premiere la turneul de tenis U16 de la Mamaia. FOTO Paul Alexe

Dublu succes românesc în cadrul celui mai important eveniment tenisistic găzduit în această vară, la Tenis Club IDU din Mamaia, tradiționalul turneu rezervat juniorilor și junioarelor UNDER 16, Mamaia IDU Championship Mobexpert – Tennis Europe Junior Tour, Category 2. Bucureștenii Diana Simionescu (14 ani, ACS Junior Pro Tennis) și Radu David Turcanu (16 ani, ATC Victor Hănescu) sunt campionii ediției cu numărul 26, alăturându-se pe o listă onorantă ce conține nume precum Simona Halep și Horia Tecău.

În finala rezervată fetelor, Diana Simionescu (fav.7) a dispus în două seturi, 6-0, 6-4, de a patra favorită, ucraineanca Polina Kuznietsova (14 ani), după un meci în care românca a avut ceva emoții doar în finalul setului doi, însă a gestionat cu calm perioada de revenire a adversarei, închizând finala după aproximativ o oră și 15 minute de joc. De remarcat că în semifinale, Kuznietsova a dispus, după un meci foarte disputat (2-6, 7-5, 6-4), de bucureșteanca Maia Ilinca Burcescu, cele două sportive făcând parte din echipele naționale ce participă, între 26-28 iunie, la Turneul zonal D de calificare al Campionatului European de tenis pentru echipe naționale, care are loc la Slobozia.

Finala rezervată băieților a reprezentat o „afacere” în familie, între doi sportivi legitimați la același club, ATC Victor Hănescu. La capătul unei confruntări deosebit de echilibrate (primul set a durat mai mult de o oră!), în care învingătorul a tratat mai bine momentele importante din finalurile de set, Radu David Turcanu (fav.3) a dispus de Rareș Teodor Pieleanu (fav.4), cu scorul de 7-5, 6-4.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*