FOTO Un constănțean și-a parcat mașina în poarta unei Unități Militare și a blocat orice activitate auto a acesteia

În cele din urmă, mașina a fost ridicată și drumul eliberat. FOTO Facebook/Parchez ca un bou

Un constănțean a reușit să perturbe activitatea unei unități militare din Constanța după ce și-a parcat coupeul Audi în poarta care dădea spre parcul auto. Timp de două ore au așteptat militarii să apară mașina de ridicări pentru a elibera drumul.

Se întâmplă în România, stat NATO, municipiul Constanța, acolo unde locurile de parcare sunt o loterie, iar cei cu mai puțin bun simț parchează unde le este mai la îndemână. Așa a făcut și un individ cu un Audi care nu a ținut cont că locul unde și-a parcat mașina era chiar în fața unei porți către garajul Unității Militare 01227, Batalionul de Logistică. Nici militarii nu au observat neregula până la ora 5.00 a zilei de 2 octombrie, când un trailer pe care era încărcat un TAB a trebuit să plece spre o altă Unitate Militară.

După ce au deschis porțile și au văzut că nu au pe unde să se strecoare, au început să claxoneze, reușind astfel să trezească întreg cartierul din vecinătatea Unității Militare.

În cele din urmă, în jurul orei 6.30 a apărut un echipaj al Poliției Locale, împreună cu mașina de ridicări, reușindu-se astfel deblocarea căii de acces.

Pentru recuperarea mașinii, șoferul va trebui să scoată din buzunar peste 1.200 lei.

Constănțenii își pot recupera mașinile din parcul auto situat în municipiul Constanța, strada Caraiman, nr.1, dar, doar după ce au achitat taxele prevăzute prin HCLM 399/ 2018 și numai în prezența unui polițist local: tarif ridicare mașini : 450 de lei, tarif transport mașini: 120 de lei, tarif depozitare mașini/ zi : 60 de lei. Conform Codului Rutier, oprirea neregulamentară este sancționată cu două sau trei puncte-amendă, adică 290 sau 435 de lei, plus două puncte de penalizare, în timp ce staționarea neregulamentară este sancționată cu patru/cinci puncte- amendă, adică 580 sau 725 de lei, plus trei puncte de penalizare, cu posibilitate de achitare a jumatate din minim “, au precizat reprezentanții Poliției Locale Constanța.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*