FOTO Turiștii aflați pe plaja din Mangalia au făcut baie în apă poluată cu hidrocarburi

Plajă poluată. FOTO ABADL Constanța

Mai mulți turiști au reclamat faptul că în cursul zilei de 27 august, când au ieșit din apa mării din zona plajei din Mangalia, au ieșit murdari cu hidrocarburi. De asemenea, pe malul mării se vedeau pete de produse petroliere.

În acest sens, A.N. „Apele Române” prin Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral/Sistemul de Gospodarire a Apelor Constanţa a intervenit în cursul nopţii, pentru depoluarea unei porţiuni de plajă din staţiunea Mangalia, unde a fost semnalată o poluare cu hidrocarburi.

Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa au intervenit în jurul orei 02:00, cu autobasculante şi încărcătoare frontale pe o lungine de 250 ml de-a lungul liniei ţărmului şi pe o lăţime de 40 cm, cu o grosime de 2-3 cm.

Până la ora 07:00, zona de plajă a fost curăţată în totalitate, iar astăzi angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral au aplicat material absorbant pe linia ţărmului pentru curăţarea apei de irizațiile de hidrocarburi.

Din primele verificări efectuate se presupune că este o poluare cu hidrocarburi a apei care a fost adusă la mal de curenţii marini, astfel că nisipul a fost poluat.

În acest sens, au fost luate probe de apă şi urmează să se stabiliească cu exactitate natura poluării. Porţiunea de plaja din Mangalia, afectată de poluare, a fost închisă şi va fi redeschisă după înlăturarea efectelor produse de poluare.
În urma intervenţiei rapide a angajaților Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa au fost strânse aproape 12 tone de material poluant în amestec cu nisip.

În continuare, zona unde a fost semnalată poluarea rămâne închisă şi este monitorizată în permanență de reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral care conlucrează cu celelalte instituţii specializate (Garda de Mediu, Direcţia de Sănătate Publică şi Autoritatea Navală Română) pentru a stabili care este sursa poluării, dar şi pentru a redeschide porţiunea de plajă în cel mai scurt timp posibil.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*