FOTO Sistem de iluminat public modern, cu lămpi LED, implementat în comuna Rasova

Sistem de iluminat public modern, cu lămpi LED, implementat în comuna Rasova

Iluminatul public din cele două sate ale comunei Rasova a fost schimbat aproape în totalitate, grație unui proiect în valoare de 430.000 de lei implementat de administrația locală. Decizia de înlocuire a vechilor lămpi cu unele de tip led a fost luată pentru reducerea cheltuielilor de la bugetul local, dar, în egală măsură, și pentru creșterea gradului de siguranță și confort al localnicilor.

„La baza deciziei de extindere a rețelei de iluminat stradal precum și de înlocuire a lămpilor energofage cu lămpi de tip nou, de tip LED, au stat mai multe motive, între care creșterea gradului de confort pentru locuitorii comunei, reducerea consumului de energie și, deci, a costului suportat de Primărie cu acest serviciu. Acest sistem s-a dezvoltat în strânsă legătură cu cel de supraveghere video, motivul fiind și acela de diminuare a infracționalității stradale – furturi, tâlhării, abandonarea gunoiului menajer pe domeniul public etc”, a explicat primarul comunei Rasova, Mihalache Neamțu.

Proiectul a prevăzut instalarea a 430 de lămpi moderne, de ultimă generație, marca Philips, ce au o garanție de 36 de luni. Valoarea proiectului a fost de 430.000 de lei, în această sumă fiind incluse toate serviciile și materialele, respectiv proiectare, execuție, autorizări etc. Aceste lămpi înlocuiesc parte din lămpile vechi, energofage, dar completează și rețeaua existentă, acolo unde a fost necesar, fiind acoperite atât satul Rahova cat și satul Cochirleni.

„Cele 430 de lămpi instalate nu satisfac pe deplin nevoile localității. O să continuăm până când vom acoperi integral toată comuna. Analizam foarte atent posibilitatea ca extinderea viitoare să o facem prin accesarea de fonduri europene. Există această posibilitate, rețeaua de iluminat să se dezvolte în completare cu cea de supraveghere video, în cadrul aceluiași proiect, cu finanțare din PNRR sau prin intermediul Ministerului Mediului. Finanțarea proiectului inițial, acesta cu 430 de lămpi, s-a făcut prin credit furnizor pe o perioadă de 36 de luni. Garanția este asigurată de prestator și acoperă integral perioada celor trei ani de finanțare”, a precizat edilul comunei.

Totodată, Mihalache Neamțu a dat o altă veste bună localnicilor, anunțând semnarea unui contract de finanțare pentru construirea unui bloc de locuințe sociale.

„Vreau să vă dau o informație foarte recentă. A fost semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, pentru construirea blocului de locuințe sociale. Valoarea totala a investiției este de 10,3 milioane de lei, dar despre acest proiect vom veni în curând cu informații detaliate”, a mai declarat primarul Mihalache Neamțu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*