FOTO S-a deschis Târgul de Crăciun organizat de copiii și adulții din centrele DGASPC Constanța cu adevărate opere de artă, unicat!

Copiii și adulții ocrotiți în centrele din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța au deschis, astăzi, Târgul de Crăciun. FOTO DGASPC

 

Copiii și adulții ocrotiți în centrele din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța au deschis, astăzi, Târgul de Crăciun din centrul comercial VIVO! (zona caselor de marcat).

n deschidere, copiii ar fi trebuit să susțină un scurt program artistic însă acesta a fost anulat din cauza decretării a trei zile de doliu național în memoria regelui Mihai. În jur de 400 de obiecte decorative au fost realizate de copiii din centrele de plasament dar și de adulții ocrotiți în centrele DGASPC Constanța iar prețurile de vânzare pornesc de la 4 lei. Mai bine de trei sferturi dintre decorațiuni sunt unicat. Pentru ele s-au folosit în mare parte materiale reciclabile.

Speranța are 15 ani și alături de colegii ei s-a gândit să creeze un brad din lingurițe de plastic. Spune că nu a fost deloc greu să îl realizeze mai ales că a avut și ajutor. Primii clienți ai târgului de Crăciun au fost chiar șefii centrelor și compartimentelor din cadrul DGASPC Constanța.

„Obiectele sunt confecționate de copii și adulți, sub îndrumarea și supravegherea educatorilor specializați. Doresc să îi felicit toți cei care au muncit destul de mult să realizeze toate aceste obiecte unicat și pe educatorii care i-au îndrumat pentru talentul și răbdarea lor”, a declarat Petre Dinică, directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.

Obiectele pot fi achiziționate până aproape de Crăciun iar banii strânși în urma vânzării lor vor fi folosiți în beneficiul copiilor și adulților din centrele rezidențiale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*