FOTO Proiect privind dezvoltarea potențialului turistic al orașului, implementat în Murfatlar

Proiect privind dezvoltarea potențialului turistic al orașului, implementat în Murfatlar

Orașul Murfatlar are în implementare un proiect privind „Dezvoltarea potențialului turistic, protejarea și promovarea moștenirii comune”, cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria 2014 – 2020. Proiectul a fost depus în parteneriat, cu orașul General Toshevo din Bulgaria în calitate de partener lider, și este dedicat promovării în comun a patrimoniului cultural și natural al zonei pentru creșterea activităților turistice.

În cadrul acțiunilor de implementare a proiectului, vineri, 24 septembrie, a avut loc un briefing în care s-a semnat un protocol privind Strategia comună de dezvoltare a turismului în regiunea transfrontalieră General Toshevo – Murfatlar, ambele orașe având un bogat patrimoniu cultural, istoric și natural-zone protejate și rezervații naturale.

În paralel, s-a desfășurat și Forumul de afaceri și turism „Patrimoniul cultural și istoric și atracții turistice în orașul Murfatlar”. La Forumul de afaceri și turism au participat aproximativ 100 de persoane, 40 de fiind din General Toshevo – Bulgaria, 40 de participanți din Murfatlar – România și 12 tour-operatori în turism. Grupul țină al acestui forum a fost format din consilieri locali din cele două localități, reprezentanți ai administrației locale, antreprenori, operatori din turism, reprezentanți ai sectorului cultural și educațional, jurnaliști, etc.

Activitățile forumului de afaceri și turism au debutat la Casa de Cultură din orașul Murfatlar, locație modernizată și extinsă în cadrul proiectului „Dezvoltarea potențialului turistic, protejarea și promovarea patrimoniului comun”, cod ROBG-453. A existat și un tur al obiectivelor de interes din orașul Murfatlar, respectiv Stațiunea de Cercetare din Murfatlar, fabrica de pâine, Monumentul eroilor și Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Murfatlar.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*