Anchete de circulație efectuate, în data de 21 septembrie, pe DN 21, DN 22 și Autostrada A2

Autostrada A2. FOTO: DRDP Constanța

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța informează participanții la trafic că, în data de 21 septembrie, se vor efectua „Anchete de circulație Origine – Destinație”. Aceste anchete sunt măsurători de trafic care se efectuează în scopul determinării curenților de circulație pe drumurile de interes național și internațional aflate în administrarea CNAIR SA.

Potrivit DRDP Constanța, acestea vizează determinarea numărului total de vehicule, pe categorii, care circulă la un moment dat pe rețeaua rutieră luată în considerare, respectiv, cunoașterea, prin chestionarea conducătorilor de vehicule, a originii, destinației, datelor socio-economice și a tipului călătoriei sau felul încărcăturii vehiculelor de marfă (inclusiv gradul de încărcare) care se deplasează la un moment dat pe rețeaua luată în considerare, precum și numărul de pasageri din aceste vehicule.

Posturile de anchetă origine-destinație vor fi amplasate, pe ambele sensuri de circulație, pe:

  • drumul național DN 21, km 114+560 și km 96+558;
  • drumul național DN 22, km 92+400;
  • Autostrada A2, km 197+000.

Participanții la trafic vor fi opriți de către echipele formate din recenzori cu ecusoane și agenți de poliție rutieră și vor fi invitați să răspundă la o serie de întrebări, ca de exemplu: localitatea unde a început călătoria, originea ei (ex. acasă, loc de muncă, școală, cumpărături etc.), localitatea unde se va încheia călătoria, destinația, frecvența călătoriei, în cazul vehiculelor de marfă – tipul mărfii, pentru vehiculele de pasageri-numărul de pasageri etc. Răspunsurile vor fi consemnate de recenzori pe formulare tipărite.

Participanții la trafic sunt rugați să fie cooperanți și să dea răspunsuri corecte, astfel încât ancheta să se desfășoare în condiții bune și într-un timp cât mai scurt.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Debutul anchetelor de circulație Origine-Destinație se amână pentru data de 28 septembrie – CTnews

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*