FOTO Primăria Medgidia continuă proiectele începute, în ciuda situației cauzate de pandemia de coronavirus. Municipalitatea realizează lucrări în infrastructură, educație și sănătate

Primăria Medgidia continuă lucrările de investiții

Pandemia de coronavirus nu întârzie lucrările edilitare ale Municipiului Medgidia. Sunt zece proiecte aflate în derulare în acest moment: cinci finanțate din fonduri guvernamentale nerambursabile, iar alte cinci cu fonduri nerambursabile europene. Banii nerambursabili de la Guvern intră în 9 obiective de învățământ preșcolar –  grădinițe – care au fost grupate în trei loturi.

Primul lot cuprinde Grădinița Lucian Grigorescu, Grădinița nr. 11 și Grădinița Piticot, acestea fiind foarte avansate în execuție: sunt realizate în proporție de 70%. Termenul lor de finalizare este 30 aprilie 2020, însă din cauza circumstanțelor actuale, perioada de execuție a lucrărilor va fi un pic prelungită. Pentru lotul doi reprezentat de Grădinița Ion Creangă și Colegiul Kemal Ataturk precum și lotul trei cu alte trei grădinițe, urmează a fi dat ordinul de începere pentru execuția lucrărilor.

Cele 5 proiecte cu finanțare europenă vizează reabilitarea Spitalului Municipal Medgidia, reabilitarea Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu, construirea blocurilor de locuințe sociale, reabilitarea termică a blocurilor B3 și DC3 din Medgidia și îmbunătățirea conectivității la rețeaua rutieră. Aceasta vizează asfaltarea mai multor străzi, inclusiv Șoseaua de Centură.

Proiectul “Creșterea Performanței Energetice a blocurilor de locuințe”din Medgidia are două componente. Prima se referă la blocul B3 de pe strada Lupeni și la blocul DC3 de pe strada Dumitru Chicoș. Sunt prevăzute lucrări de izolare termică a fațadei, schimbarea ferestrelor și a ușilor, refacerea acoperișului prin termoizolare și hidroizolare și schimbarea corpurilor de iluminat cu corpuri de iluminat eficiente energetic. Proiectul privind reabilitarea termică a blocurilor este realizat în proporție de 70% și are ca termen de finalizare 20 noiembrie 2020.

Construirea creșei din Medigidia este mult așteptată de locuitorii orașului. Lucrările au început pe 1 octombrie anul trecut, iar durata de execuție este de 12 luni. Până în acest moment, firma care se ocupă de execuție a realizat lucrările de terasare, săpăturile, umpluturile, compactarile, lucrările de hidroizolație și turnarea betonului de egalizare. Recent a fost montată structura de oțel pentru turnarea betonului pentru radier.

Lucrările au fost întârziate din cauza unor probleme întâmpinate de constructor, însă chiar și așa ele continuă sub angajamentul finalizării la 31 decembrie 2020. Creșa va avea un spațiu de acces, 6 săli de grupă, un spațiu multifuncțional cu loc de joacă, gimnastică, povești, un spațiu de asistență medicală care va cuprinde un cabinet medical și un izolator, spațiu administrativ, spații pentru personal cu vestiar și grup sanitar propriu, oficiu alimentar, spațiu de activități gospodărești și un spațiu tehnic pentru centrala termică.

La capitolul infrastructură rutieră, în acest moment se află în implementare proiectul “Îmbunătățirea conectivității la rețeaua din zona transfrontalieră Medgidia- Dobrici”. Lucrările vizează reabilitarea și modernizarea a 16 străzi plus șoseaua de centură a orașului. Graficul de execuție a lucrărilor este devansat astfel încât pe străzile din Cartierul Nou se și asfaltează. Săptămâna aceasta se va termina cu asfaltul, trotuarele sunt și ele gata și va rămâne de finalizat strada Lupeni. În cel mult o lună va fi încheiat și proiectul de trama stradală.

Administrația Locală din Medgidia îi asigura pe cetățeni că va face tot posibilul că toate cele 15 investiții să fie duse la bun sfârșit.

“În aceste zile de mare însemnătate creștină, în Săptămâna Luminată, purtăm în noi Lumina Învierii lui Hristos. Și pentru că numai faptele adevărate pot da valoare omului, eu vorbesc despre activitatea curentă a primăriei pe care o conduc: construire creșă, reabilitare unități de învățământ, asfaltare străzi, reabilitare termică și blocuri. Să ne lumineze Dumnezeu sufletele și mințile !” – Valentin Vrabie, primarul municipiului Medgidia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*