Creșele nr.1 și 5 sunt pregătite să îi primească pe copii și vor fi predate luna aceasta unităților școlare la care sunt arondate

Creșele nr.1 și 5 sunt pregătite să îi primească pe copii. FOTO: Primăria Constanța

În ședința ordinară a Consiliului Local Municipal Constanța, din data de 30 martie, aleșii locali sunt chemați să voteze preluarea imobilului Creșa nr.1, situat pe strada Adamclisi nr.1 de către Grădinița cu Program Prelungit „Mugurel” și a imobilului Creșa nr.5, de pe Aleea Mimozelor, de către Grădinița cu Program Prelungit „Căsuța de turtă dulce”.

Reamintim că trecerea creșelor în subordinea Ministerului Educației a fost prevăzută în Ordonanța de Urgență nr. 100 din 10 septembrie 2021, publicată în Monitorul Oficial pe 15 septembrie, iar la finele anului trecut, toate creșele aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență au fost predate Inspectoratului Școlar Județean.

Primăria Municipiului Constanța a precizat că, înainte de a le preda, a desfășurat lucrări de modernizare, reabilitare și mansardare a imobilelor în care acestea funcționau: modificări interioare și exterioare, schimbarea instalațiilor termice, sanitare și electrice, mansardare și modernizare energetică. De asemenea, au fost amenajate locurile de joacă din curțile instituțiilor și au fost montate aparate de joacă specifice vârstei piticilor.

Valoarea totală a celor două proiecte a fost de peste șase milioane de lei, 98 la sută din această sumă fiind asigurată de la bugetul de stat prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*