FOTO Percheziții la mai multe farmacii din județul Constanța ce vindeau dezinfectant substituit sau produs fără autorizație

Produsele cu probleme au fost confiscate de către polițiști. FOTO IPJ Constanța

Verificările din lanțul de farmacii din Constanța și Cumpăna au continuat cu o serie de percheziții în mai multe locații de pe raza județului, la alte sedii. Cinci persoane au fost conduse la sediul Poliției Transporturi pentru audieri, fiind găsită cantitatea de peste 360 litri de dezinfectant contrafăcut.

În urma cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse și uz de fals, în cursul zilei de 3 aprilie, polițiști din cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat 13 percheziții, pe raza județului Constanța, la mai multe puncte de lucru ale unei unități farmaceutice.

În urma descinderilor a fost identificată și indisponibilozată cantitatea de 360,9 litri de substanță pentru dezinfectare, pentru care existau suspiciuni de substituire sau producere fără autorizare.

În urma activităților, 5 persoane au fost conduse la sediu pentru audieri. De asemenea, au fost ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și ai Serviciului de Poliție Transporturi Maritime Constanța, precum și al Direcției de Sănătate Publică și D.G.A.F. Constanța.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*