Peste 7.700 de articole pirotehnice au fost ridicate de poliţişti în urma controalelor efectuate pe raza judeţului Constanţa

Polițiștii constănțeni au confiscat aproape 4 tone de artificii și petarde. FOTO CTnews.ro

La sfârşitul anului trecut, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozibili şi Substanţe Periculoase, în baza Planului de acţiune „Foc de artificii 2018” au acţionat pe raza judeţului Constanţa, în vederea prevenirii şi combaterii utilizării şi comercializării de articole pirotehnice cu încălcarea prevederilor legale în materie. 

Cu această ocazie, poliţiştii au efectuat controale şi verificări în diverse locaţii din municipiul Constanţa, Eforie Nord, Medgidia, Cernavodă, Scărişoreanu.

În urma constatărilor, lucrătorii din cadrul S.A.E.S.P. au întocmit 10 dosare penale, în care se efectuează cercetări faţă de 12 persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută de art. 37 lit. a din Legea 126/1995, republicată.

Cu ocazia acţiunilor, oamenii legii au ridicat în vederea confiscării aproximativ 120 de kilograme, însumând peste 7.700 de bucăţi de articole pirotehnice.

Datorită acţiunilor preventive desfăşurate de poliţiştii constănţeni, pe raza judeţului nu s-a înregistrat niciun eveniment negativ în care să fie implicate materiale pirotehnice. Reamintim faptul că orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*