FOTO Mii de ceasuri contrafăcute, în valoare de aproape 8 milioane de euro, depistate în Portul Constanţa

Mii de ceasuri contrafăcute, în valoare de aproape 8 milioane de euro, depistate în Portul Constanţa. FOTO Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră constănțeni au identificat, în cursul zilei de joi, 21 iulie, în containere sosite în Portul Constanța – Sud Agigea, bunuri contrafăcute cu o valoare de piață de aproximativ 8,4 milioane de euro.

Potrivit Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră, împreună cu inspectori vamali, au descoperit în Portul Constanța – Sud Agigea, în două containere sosite din China, 5.275 ceasuri diferite mărci, 12.040 accesorii auto și 12.210 articole de vestimentație, în valoare totală aproximativ 8,4 milioane de euro (circa 42.000.000 de lei), bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute. În context, doar ceasurile susceptibile de a fi contrafăcute valorează peste 7,8 milioane de euro.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 8,4 milioane de euro dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor. Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*