Încălțăminte și jucării contrafăcute, în valoare de 420.000 de lei, confiscate în Portul Constanța

Jucării contrafăcute, descoperite în Portul Constanța

Peste 2300 de bunuri contrafăcute (încălțăminte și jucării), în valoare de 420.000 de lei, au fost confiscate în Portul Constanța.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă s-au sesizat din oficiu, pe data de 28 ianuarie, cu privire la faptul că, în urma controlului amănunțit, din luna decembrie, efectuat în baza analizei de risc, împreună cu lucrătorii vamali, la un container sosit din China, au fost descoperite 2.308 bunuri (încălțăminte, jucării) susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

Acestea aveau ca destinație o societate comercială de pe raza județului Hunedoara, administratorul firmei fiind un cetăţean român, în vârstă de 45 de ani.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 429.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*