FOTO VIDEO Măsurile de carantinare luate în Constanța și Valu lui Traian au provocat cozi de 10 km între cele două localități

Ambuteiaj între Valu lui Traian și Constanța

Măsurile de carantinare luate în Constanța și Valu lui Traian au provocat, luni dimineață, la ora la care oamenii merg la serviciu, o coadă de mașini de 10 km între cele două localități.

În contextul instituirii măsurii carantinei zonale în municipiul Constanța, pentru două săptămâni, polițiștii și jandarmii constănțeni sunt mobilizați în misiuni de verificare a măsurilor dispuse. Forțe de ordine se află astfel și la intrările în municipiul Constanța, pentru verificarea motivului deplasării în interes personal sau profesional, iar acest fapt a dus, luni dimineață, la crearea unui ambuteiaj pe drumul ce leagă municipiul de Valu lui Traian.

Oameni nemulțumiți, care au stat și 90 de minute în coloana de autovehicule ce se întindea și pe o distanță de 10 kilometri, și-au exprimat părerile pe paginile de socializare la adresa autorităților locale, puține dintre acestea fiind măgulitoare.

„Având în vedere specificul zonei respective, de la intrarea în municipiul Constanța dinspre localitatea Valu lui Traian, în sensul că traficul este unul aglomerat pe acel tronson de drum, s-a creat un ambuteiaj în cursul acestei dimineți. În momentul în care au sesizat, polițiștii au suplimentat numărul de efective, iar traficul a fost decongestionat. Dacă situația o va impune, se va suplimenta numărul de efective și în perioada următoare, pentru a preîntâmpina astfel de situații și pentru ca cetățenii să ajungă în timp util la destinații. Pentru a reduce timpul de staționare în filtre vă recomandăm să pregătiți din timp documentele necesare deplasării pentru a fi verificate”, au precizat reprezentanții Poliției Județene.


De altfel, IPJ Constanța a anunțat că în ultimele 24 de ore, forțele de ordine au verificat 3.587 de persoane și 3.181 de autovehicule. Totodată, au fost aplicate 130 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 51.500 de lei.

Reamintim că pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu/ adeverința eliberată de angajator.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*