După Constanța, carantina va fi prelungită și în Ovidiu, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Techirghiol, Valu lui Traian și Năvodari

Județul Constanța va intra de mâine în Scenariul roșu

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a propus, sâmbătă, prelungirea măsurii de carantină zonală a localităților Ovidiu, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Techirghiol, Valu lui Traian și Năvodari.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Constanța, Institutul Național de Sănătate Publică a avizat analizele de risc ale Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța pentru Ovidiu, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Techirghiol, Valu lui Traian și Năvodari, iar CJSU a propus prelungirea carantinării, pentru 14 zile, în toate localitățile cu excepția orașului Techirghiol, unde a fost votată propunerea prelungirii carantinei zonale pentru o perioadă de șapte zile. Re-carantinarea localităților Ovidiu, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Techirghiol și Valu lui Traian va fi instituită sâmbătă seară, începând cu ora 20.00, în timp ce în Năvodari va intra în vigoare la aceeași oră, dar duminică, 7 decembrie.

Astfel, măsurile instituite în urmă cu două săptămâni, atunci când a fost decisă carantinarea localităților respective, rămân în vigoare și pentru următoarele zile. Între acestea, menționăm:

  • Se permite oficierea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepția celor la care participă doar personalul bisericesc. Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecție sanitară, stabilite prin Ordinul comun al Ministrului sănătății și al Ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 45 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.
  • Se permite oficierea slujbelor de înmormântare, doar în exteriorul clădirilor, cu participarea a maxim 20 de persoane.
  • Se permite oficierea evenimentelor de stare civilă cu prezența a maxim 20 de persoane în exteriorul clădirilor si respectiv 8 persoane în interiorul clădirii, cu respectarea regulilor de protecție sanitară, stabilite prin Ordinul comun al Ministrului sănătății și al Ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 45 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.
  • Se limitează numărul de persoane în cazul magazinelor sau centrelor/parcurilor comerciale astfel încât să se asigure 8 mp/persoana cu respectarea normelor de distanțare. Magazinele sau Centrele/parcurile comerciale își vor reconfigura, acolo unde este posibil, circuitele, astfel încât să se asigure circuite unice, separate pentru intrare și pentru ieșire, poziționate constructiv neadiacent.
  • Pe perioada aplicării măsurii de carantină zonală, în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale, operatorii economici din centrele comerciale tip Mall își vor suspenda în continuare activitatea până la expirarea prevederilor prezentei Hotărâri, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației epidemiologice, cu excepția magazinelor care comercializează produse alimentare, farmaciilor, curățătoriilor, magazinelor care comercializează hrană pentru animalele de companie.
  • Se permite, în data de 6 decembrie, deplasarea la/de la sediile secțiilor de votare, pentru exercitarea dreptului de vot, observarea alegerilor și pentru efectuarea operațiunilor electorale, cu respectarea dispozițiilor Ordinului comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne nr. 2009/166/2020 privind stabilirea unor măsuri și acțiuni de sănătate publică necesar a fi respectate pentru desfășurarea în siguranță a procesului electoral din țară la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020, a alegătorilor și a persoanelor implicate în organizarea și observarea alegerilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*