„Amenzile date IPS Teodosie sunt ilegale”, susține Arhiepiscopia Tomisului după a treia sancțiune primită de prelat

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. FOTO Adrian Boioglu
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. FOTO Adrian Boioglu

Arhiepiscopia Tomisului susține, într-un comunicat de presă, că amenzile pe care IPS Teodosie le-a primit luni, 24 ianuarie, pentru că nu a respectat prevederile legale în ceea ce privește măsurile de carantină, sunt ilegale.

„Din surse oficiale, vă informăm că decizia de carantinare a IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de către DSP București a sosit în mail-ul personal al IPS în jurul orei 13.00. Aceasta i-a fost adusă la cunoștință în jurul orei 15.00, în cadrul unui eveniment la care IPS participa. În măsura în care amenzile date IPS Teodosie sunt reale, căci până acum nu ni s-a comunicat nimic oficial, considerăm că acestea sunt ilegale, fiind date înaintea aducerii la cunoștință a deciziei de carantinare. Ca atare, vor fi contestate. E absurd să fii amendat fără să fii vinovat”, se susține în documentul citat.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost amendat luni, 24 ianuarie, de trei ori, de fiecare dată cu câte 1.000 de lei, pentru că nu a respecta măsura carantinei.

Astfel, el a fost surprins, în jurul orei 08.00, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa, unde a oficiat Sfânta Liturghie, fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru că nu a respectat prevederile legale în ceea ce privește măsurile de carantină, conform Legii 55/2020. Ulterior, el a mai fost amendat de două ori, fiind surprins de polițiști din cadrul Secției 3 în timp ce se afla pe strada Arhiepiscopiei din municipiul Constanța, iar apoi participând, în Sala Magna a Centrului Eparhial Tomis, la conferința „România, vechea vatră a Europei”, susținută de către Acad. Prof. Constantin Barbu, deși pe numele său este instituită măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs.

Prelatul se află în carantină la domiciliu începând din data de 21 ianuarie, fiind contact direct al unei persoane infectate cu COVID-19.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*