FOTO La Cumpăna a fost lansat proiectul intitulat „Campionii României în școli, licee și universități”

Mariana Gâju i-a felicitat pe toți sportivii din Cumpăna. FOTO Primăria Cumpăna

În sala de sport din Campusul Școlar al Liceului Tehnologic ,,Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna, în cursul zilei de 15 martie, peste 500 de copii, dintre care 380 din cadrul clubului sportiv Victoria Cumpana, antrenori, invitați și reprezentanți ai administrației publice locale alături de primarul Mariana Gâju au lansat, într-un cadru festiv, proiectul intitulat „Campionii României în școli, licee și universități”.

Cumpăna a fost aleasă prima localitate din mediul rural unde se lansează acest proiect, implementat de Guvernul României și la nivel județean de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța și Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Au răspuns invitației la evenimentul de lansare a proiectului Mariana Solomon, directorul DSJ Constanța, Mihai Orzan și Negraru Alexandru – consilieri sportivi, Marian Țuțuianu – consilier tineret, Ion Răuță – directorul Clublui Sportiv Victoria Cumpăna, dar și campioni naționali care au făcut carieră sportivă.

„Bine ați venit la Cumpăna, dumneavoastră, campionii României!“, le-a transmis primarul comunei, Mariana Gâju, invitaților, echipei de baschet Athletic Club Constanța și handbal – CSU Nepun care au venit să le arate copiilor că fiecare dintre ei poate ajunge campion dacă ai pasiune pentru sportul practicat.

„Este o zi istorică pentru sportul cumpănean și pentru liceul nostru pentru că are acești oaspeți. Acest proiect se desfășoară după ce a fost lansat de Guvern în luna noiembrie a anului trecut. Este cunoscut parteneriatul dintre Ministerul Educației și Ministerul Tineretului și Sportului. Cele două instituții județene, Direcția de Sport și Tineret au ales comuna Cumpăna să aibă prima lansare în mediul rural al acestui proiect. Asta arată că instituțiile abilitate recunosc cât de mult am muncit până acum, administrația publica locala în 18 ani de zile, investind în bazele sportive. Aceasta alegere ne obliga ca in continuare sa depunem toate eforturile în sprijinul sportului cumpănean”, a transmis edilul din Cumpăna

Mariana Gâju a promis că va fi tot timpul în spatele antrenorilor și îi va suține să-și continue performanța lor prin copiii din Cumpăna. Mai ales că unii dintre ei au devenit și fii ai comunei cum ar fi: antrenoarea de la gimnastică ritmică, fosta campioană balcanică, Elena Vlad ori Ioan Răuță – Președintele Clubului Victoria Cumpăna.

La eveniment au fost prezenți și echipa de baschet a Clubului Athletic Constanța alături de profesorul Bogdan Ivanovici care i-au provocat pe sportivi la jocuri demonstrative.

De asemenea, schimb de pase și mici trucuri de joc au schimbat și handbalistele de la CSU Neptun, campioane naționale, cu sportivele din cadrul clubului CS Victoria Cumpana.

Copii de la scrimă dar și micile gimnaste de la secția gimnastică ritmica, au arătat celor prezenți, pasiune cu care practică fiecare sportul ce le definește.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*