SLN și ITF cer autorităților române declararea navigatorilor drept „lucrători cheie“

Nave comerciale în rada exterioară a Portului Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Pe 30 Martie 2020, în instrucțiunile COVID-19 adoptate, Marea Britanie a desemnat navigatorii ca „lucrători cheie“ după ce sindicatul navigatorilor din această țara, ITF , Camera de Shipping din Marea Britanie și Camera Internațională de Shipping au cerut acest lucru. Multe alte țări sub presiunea sindicatelor fac aceste demersuri.

În România, Sindicatul Liber al Navigatorilor și ITF România au făcut toate demersurile necesare pentru ca Guvernul Român, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, Ministerul de Interne, să desemneze navigatorii ca „lucrători cheie“ în industria transportului maritim.

La demersurile Sindicatului Liber al Navigatorilor și ITF s-au alăturat Cameră de Comerț și Industrii din România, Autoritatea Năvală Română, agențiile de crewing cu care SLN are încheiate contracte colective de muncă, în general tot mediul maritim din țara noastră.

„Noi toți cerem într-o voce desemnarea navigatorilor ca „lucrători cheie“ acum și exceptarea de la aplicarea unor prevederi din ordonanțele militare emise în dorință combaterii COVID-19. Navigatorii sosesc de pe navele lor, din medii izolate și departe de panemia COVID-19, sunt dotați de armatori cu echipamente de prevenție pe timpul deplasării către casă și aceștia riscă să se îmbolnăvească cu COVID-19 dacă sunt carantinati instituțional în România laolaltă că orice persoane care sosesc din țări cu epidemii de coronavirus“ a declarat Adrian Mihălcioiu, liderul SLN Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*