Slujbă de Te-Deum la Catedrala Arhiepiscopală de Ziua Națională a României

Noua biserică din Satul Lespezi va fi sfințită de IPS Teodosie

În acest sfârșit de săptămână, IPS Teodosie va avea un program încărcat, participând la mai multe evenimente bisericești.

 

Vineri, 1 decembrie, este marcată Ziua Națională a României. Cu acest prilej, începând cu ora 10, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia o slujbă de Te-Deum la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Ap. Petru și Pavel” din Constanța.

Sfințire mare a noii biserici din satul Lespezi

Sâmbătă, 2 decembrie, începând cu ora 7.45, Ierarhul Tomisului va săvârși slujba de Sfințire Mare a noii biserici din satul Lespezi, comuna Dobromir, care va avea hramul „Sf. Constantin Brâncoveanu”, dar va păstra și hramul bisericii vechi, „Sf. Treime”. După slujbă, credincioșii prezenți (bărbați și femei) vor putea trece prin sfântul altar.

Biserica veche a fost donată în anul 1947, sub forma unei case vechi din chirpici, de către fam. Ursu Dumitru, localnici credincioși. A fost sfințită în anul 1952, dar trecerea timpului și-a pus amprenta asupra rezistenței clădirii. Consiliul Parohial, coordonat de preotul paroh Mihai Cristian, a decis ridicarea unui nou lăcaș de cult, de dimensiuni modeste (20 m. lungime și 7,8 m. lățime). Lucrările au demarat la sfârșitul anului trecut (2016) și au fost finalizate în această toamnă, cu sprijinul Consiliului Local al comunei Dobromir, al fostului primar al comunei, Eugen Iliescu, precum și al credincioșilor. Totodată, la inițiativa preotului paroh, IPS Teodosie a binecuvântat mutarea Mesei Sfântul Altar din vechea biserică, în noua biserică, unde îndeplinește același rol.

Duminică, 3 decembrie, Biserica Ortodoxă se va afla în Duminica a 31-a după Rusalii (vindecarea orbului din Ierihon). De la ora 8.30, IPS Teodosie se va afla în vizită pastorală la biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Mangalia, unde va oficia Sfânta Liturghie. În cadrul slujbei, diaconul Mihai Budu va fi hirotonit preot pe seama parohiei respective.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*