FOTO ISU Dobrogea a primit o autospecială pentru primul ajutor hiperbaric și tratament de oxigenoterapie

Scafandrii ISU Dobrogea și victimele incendiilor vor fi ajutați de noua autospecială a intrată în dotare. FOTO ISU Dobrogea

Săptămâna aceasta a intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al judetului Constanța autospeciala pentru tratament hiperbaric și tratament de oxigenoterapie. Aceasta este a doua autospecială din dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, prima aflându-se în dotarea salvatorilor din Mureș.

 

Potrivit reprezentanților ISU Dobrogea, autospeciala a fost achiziționată de către Guvern prin programul Multirisc, modul 1 cu o valoare de 1 milion 200 mii euro, cu TVA. Echipamentul va putea fi folosit atât pentru pregătirea scafandrilor ISU Dobrogea cât și administrarea cu oxigenoterapie victimelor din incendii.

Autospeciala deține 2 componente:

1. Pregătirea scafandrilor ( verifica, prin intermediul unui sistem special, compatibilitatea personalului pentru executarea operațiunilor de scufundare, rezistența acestuia la adâncime; ( evaluare medicala periodica, rezistența acestora la presiunea apei etc.)

2. Tratamente cu oxigenoterapie ( asigura stabilizarea personalului propriu și a victimelor expuse la fum sau care prezintă arsuri la căile aeriene)

Are o capacitate de 7 locuri din care 5 în camera principala (4 în șezut și unul pe targa) și 2 locuri în sas -ul de acces. Tratamentul se poate administra concomitent la cele 5 persoane din camera principala.

Personalul care va deservi acest tip de tehnica beneficiază de pregătire de specialitate în acest sens.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*