Descinderi pentru prinderea unui proxenet și violator căutat de autoritățile spaniole

Făptuitorul a fost retinut. FOTO diegoattorney
Persoanele cercetate sunt după gratii. FOTO diegoattorney

În cursul zilei de 6 martie, poliţiştii de investigații criminale din cadrul I.P.J. Constanța și cei ai I.P.J. Tulcea, în colaborare cu BOS Constanța, au depistat un bărbat, de 59 de ani, din oraș Hârșova, județul Constanța. Acesta se ascundea într-o locuință din localitate Greci din județul Tulcea.

Pe numele suspectului exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile spaniole, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism și agresiune sexuală.

Cel în cauză este bănuit că, în cursul anului 2014 ar fi racolat tinere din România, pe care le-ar fi condus în Spania și le-ar fi obligat să se prostitueze în schimbul unei sume de bani.

Pentru depistarea acestuia, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, care a dispus ordonanță de reținere pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în C.R.A.P. al IPJ Constanța.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*