FOTO Forumul Green Tech & Woman a premiat excelența feminină. Între laureați, constănțencele Ancuța Belu și Ana-Maria Vătămanu

Ana-Maria Vătămanu, între laureatele galei Green Tech & Woman

Pornind de la necesitatea recunoașterii eforturilor făcute de cei care, în această perioadă dificilă, își ajuta semenii și societatea în ansamblul ei, Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană și Asociația pentru Dezvoltare Regională și Politici Europene au organizat, în București, la data de 19 decembrie 2022, Green Tech & Woman Forum 2022. Evenimentul și-a propus să reunească participanți preocupați de mediu și de utilizarea soluțiilor și a produselor tehnologice verzi, atât în companii private cât și în instituții publice și unități administrativ teritoriale.

În prima parte a evenimentului, „Conferința Green Tech & Woman 2022”, organizată la Palatul Parlamentului, reprezentanții instituțiilor guvernamentale, autorităților publice locale, mediului academic, societății civile și companiilor au avut posibilitatea să prezinte exemple de dezvoltare durabilă a localităților și instituțiilor, posibile surse de finanțare nerambursabilă precum și soluții inovative, inclusiv digitale, în domeniul energiei regenerabile, economiei circulare, eficienței energetice și mobilitate sustenabilă.

În cea de-a doua parte a evenimentului au fost acordate premiile „Green Woman”, acestea reprezentând o tradiție a Asociației Inițiativa Ecologistă Europeană, aflată la cea de-a patra ediție. „Green Woman” a premiat 12 personalități feminine cu activitate remarcabilă în diferite domenii, între acestea numărându-se și primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuța Belu, dar și președintele Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța, un model pentru România în ceea ce privește dezvoltarea durabilă, Ana-Maria Vătămanu.

„Mă emoționează și mă onorează deopotrivă primirea Premiului Green Woman 2022, pentru care vreau să le mulțumesc organizatorilor superbei Gale, care a avut loc luni seară! Totodată, le felicit pe celelalte 11 doamne care au fost premiate în cadrul aceluiași eveniment și le urez succes în tot ceea ce fac! În ceea ce mă privește, această distincție mă motivează și mai mult să duc mai departe proiectele dedicate comunității locale, proiecte pe care deja le-am demarat și pe care le voi începe de aici înainte în cadrul Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța, alături de o echipă foarte implicată și ambițioasă, căreia îi mulțumesc!”, a spus Ana-Maria Vătămanu.

Pe lângă cele două doamne din Constanța, celelalte 10 laureate din acest an sunt: Maria Grapini – europarlamentar PUSL, medicul Mihaela Leventer, Simona Man – fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, Gabriela Firea – ministru al Tineretului, Familiei și Egalității de Șanse, avocatul Sandra Olănescu, Natalia Intotero – deputat PSD, soprana Felicia Filip – directorul Operei Comice pentru Copii, Doina Vornicu – manager CEZ și jurnalistele Cristina Șișcanu, de la Metropola TV, și Sabina Iosub, de la Antena 3 CNN.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*