117 tone de deșeuri, adunate de pe plajele litoralului românesc de către lucrătorii Sistemului de Gospodărire a Apelor din Constanța

117 tone de deșeuri, adunate de pe plajele litoralului românesc înainte de predarea lor către operatori. FOTO: ABADL

Lucrătorii Sistemului de Gospodărire a Apelor din Constanța, din cadrul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, au strâns o cantitate de 117 tone de deșeuri de pe plajele litoralului românesc până la predarea acestora către operatori.

Potrivit ABADL, într-o primă etapă au fost colectate diverse corpuri străine, precum lemn, metal, sticle și materiale plastice. Echipele de muncitori s-au ocupat manual de încărcarea acestor deșeuri în mijloace de transport sau containere special amenajate. Apoi, utilizând utilaje specifice, s-a efectuat o igienizare mecanizată a anumitor suprafețe de plajă, înainte ca acestea să fie predate operatorilor de plajă.

Deșeurile nepericuloase rezultate în urma acestei acțiuni de ecologizare a plajelor au fost transportate și depozitate la rampe ecologice autorizate, asigurând astfel o gestionare adecvată și responsabilă a acestor materiale.

După preluarea plajelor, operatorii care au sectoare închiriate au responsabilitatea igienizării și colectării deșeurilor, cu excepția liniei țărmului în situațiile de dezvoltare și depunere în exces a algelor la linia țărmului.

Suprafața totală de plajă administrată este de aproximativ 390 de ha și se află pe raza mai multor unități administrativ teritoriale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*