Prezență militară străină la Ziua Marinei Române

Ziua Marinei Române, august, 2019.

Corveta turcească TCG „Kinaliada” (F-514) face o escală în portul Constanța, în perioada 12-16 august, pentru a participa la „Ziua Marinei Române”, alături de navele militare și civile românești.

După acostarea navei, o delegație de la bord efectuează, sâmbătă, 12 august, vizite oficiale la Comandamentul Flotei „Viceamiral Vasile Urseanu” și la autoritățile locale din Municipiul Constanța, iar un detașament de militari turci depune o coroană de flori la Cimitirul Internațional Militar din Slobozia în memoria eroilor turci. Corveta TCG „Kinaliada” (F-514) va putea fi vizitată de populația civilă sâmbătă, 12 august, în intervalele orare 10.00 – 12.00 și 14.00-16.00.

Marți, 15 august, corveta turcească va fi prezentă în dispozitivul naval de pe mare, alături de navele militare românești, la Exercițiul demonstrativ întrunit „Forțele Navale Române 23”, iar Garda de Onoare, constituită pe faleza din fața Comandamentului Flotei pentru primirea oficialităților, va fi alcătuită din plutoane de militari din Franța, Statele Unite ale Americii, Turcia, Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul” și Forțele Navale Române.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*