FOTO Clasoare cu timbre au fost confiscate de către poliţiştii de frontieră de la P.T.F. Negru Vodă, iar proprietarul s-a ales cu dosar penal pentru că nu avea acte de proveniență

Clasoarele cu timbre au fost confiscate. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Negru Vodă au descoperit, ascunse într-un autocar condus de un cetăţean român, trei albume ce conțineau peste 1.700 de timbre, fără documente de proveniență.

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei comun Negru Vodă – Kardam, judeţul Constanţa, au efectuat în cursul zilei de 1 februarie controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, pasagerilor dintr-un autocar ce efectua curse pe ruta Turcia – Moldova.

Astfel, poliţiştii de frontieră au descoperit, în interiorul compartimentului pentru bagaje, într-un colet, trei albume ce conțineau 1.764 timbre diferite colecţii, pentru care conducătorul autovehiculului nu a putut prezenta documente de proveniență.

Bărbatul, cetățean român în vârstă de 40 de ani, cu domiciliul pe raza județului Galați, a declarat că le-a achiziționat din Turcia, contra sumei de 50 de euro și nu deține documente pentru acestea.

Cele trei clasoare, estimate la o valoare de aproximativ 15.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi trimise spre expertiză, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt și introducerea pe teritoriul statului român, precum și deținerea, comercializarea, organizarea de expoziții sau orice operație privind circulația bunurilor cultural mobile sau provenite din dezmembrarea de bunuri culturale imobile, care fac parte din patrimonial cultural al unui stat străin, conform dispozițiilor legale ale statului respectiv, și care au fost exportate ilegal.

1 Comment

  1. Bai nu va e rusine. Omul acela spunea adevarul, exact 50 eur are valoare ce a cumparat. Puneti mana si rexuperati miliardele furate stupizilor

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*