FOTO Clasoare cu timbre au fost confiscate de către poliţiştii de frontieră de la P.T.F. Negru Vodă, iar proprietarul s-a ales cu dosar penal pentru că nu avea acte de proveniență

Clasoarele cu timbre au fost confiscate. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Negru Vodă au descoperit, ascunse într-un autocar condus de un cetăţean român, trei albume ce conțineau peste 1.700 de timbre, fără documente de proveniență.

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei comun Negru Vodă – Kardam, judeţul Constanţa, au efectuat în cursul zilei de 1 februarie controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, pasagerilor dintr-un autocar ce efectua curse pe ruta Turcia – Moldova.

Astfel, poliţiştii de frontieră au descoperit, în interiorul compartimentului pentru bagaje, într-un colet, trei albume ce conțineau 1.764 timbre diferite colecţii, pentru care conducătorul autovehiculului nu a putut prezenta documente de proveniență.

Bărbatul, cetățean român în vârstă de 40 de ani, cu domiciliul pe raza județului Galați, a declarat că le-a achiziționat din Turcia, contra sumei de 50 de euro și nu deține documente pentru acestea.

Cele trei clasoare, estimate la o valoare de aproximativ 15.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi trimise spre expertiză, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt și introducerea pe teritoriul statului român, precum și deținerea, comercializarea, organizarea de expoziții sau orice operație privind circulația bunurilor cultural mobile sau provenite din dezmembrarea de bunuri culturale imobile, care fac parte din patrimonial cultural al unui stat străin, conform dispozițiilor legale ale statului respectiv, și care au fost exportate ilegal.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. Bai nu va e rusine. Omul acela spunea adevarul, exact 50 eur are valoare ce a cumparat. Puneti mana si rexuperati miliardele furate stupizilor

  2. Da care cazut a estimat timbrele alea la 15.000 lei ? Nu mai da nimeni bani pe timbre de mult timp, ele se vand pe nimic. O colita de timbre completa care valora in anii ’90 cca. 1.000 usd, se vinde acum cu 10 usd si asta daca ai putin noroc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*