FOTO Campania pozelor SF. Cum au fost înlocuite realizările cu machete frumos desenate

Proiect pentru Piața Tomis 3 din Constanța
Proiect pentru Piața Tomis 3 din Constanța

Se poate spune că în campania pentru alegerile locale din județul Constanța avem deja un trend. Candidații din mai multe localități se întrec în a prezenta electoratului pozele SF cu proiecte care nu vor ajunge prea curând realitate.

Până la urmă este mai ieftin să plătești un tânăr cu talent la desen să producă o serie de poze SF și să te lauzi că le vei pune în practică, decât să spui ce ai făcut deja. Evident, asta nu înseamnă că politicienii care candidează nu au un CV bun, dar nici strategia pozelor SF nu este una sănătoasă.

Blocurile pixelizate din Mangalia

Primul pe lista este liberalul Radu Cristian de la Mangalia. El promite alegătorilor blocuri anvelopate și spune că toată cheltuiala va fi suportată de Uniunea Europeană, Guvernul României și Primărie. Desenele frumos colorate fac parte din promisiuni.

Rămâne de văzut când sau dacă proiectul va fi dus la îndeplinire și mai ales dacă banii europeni vor fi cheltuiți la timp. Reamintim că Primăria Mangalia a mai pierdut câteva milioane de euro din fondurile europene pentru că nu a terminat un proiect în termenul stabilit inițial.

Accentul pe școli și grădinițe la Valu lui Traian

Și în zona rurală avem desene frumos făcute pe calculator care însoțesc promisiunile de campanie. Primarul Florin Mitroi de la Valu lui Traian susține că va supraetaja școala gimnazială și va face o sală de sport. Totodată Primăria va construi o grădiniță cu program prelungit la Valea Seacă și o alta în cartierul nou din Valu lui Traian.

La Constanța: Piețe sau aeroport ultra-modern?

De departe cele mai atractive desene sunt cele făcute de echipa lui Decebal Făgădău. Candidatul la Primăria Constanța susține că transformă piețele în oaze de verdeață și le mai și face un design de aeroport ultra-modern.

Piața Grivița, de exemplu, va avea gazon pe acoperiș și o zonă de terase și promenadă. Piața IL Caragiale, care acum pare uitată în anii 80, va avea magazine la etaj, iar acoperișul va și aici plin cu verdeață și locuri de petrecut o după-amiază cu prietenii.

Piața Tomis III va fi de departe cea mai avangardistă. Magazinele vor fi supraetajate și își vor schimba total aspectul anost. Suprafața pieței se va extinde și peste actuala parcare iar la intrare va fi construit un sens giratoriu. Cel puțin așa reiese din schițele prezentate de Decebal Făgădău în campania electorală.

Nu-i bănuim pe candidați că ne “vând gogoși”, dar așteptăm cu nerăbdare ca proiectele, generate acum de mintea creativă a unui designer, să fie puse în practică și să nu rămână la stadiul de minuni de campanie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*