FOTO Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța găzduiește o expoziție de pictură a copiilor din Amzacea, General Scărișoreanu și Casicea

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța găzduiește o expoziție de pictură a copiilor din Amzacea, General Scărișoreanu și Casicea

Sub titlul „Satul copilăriei mele”, Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța găzduiește în această perioadă o expoziție de pictură ce conține lucrări ale copiilor din comuna Amzacea și satele Casicea și General Scărișoreanu. Aceasta își propune să sensibilizeze și să inspire vizitatorii să manifeste altruismul și empatia prin gestul nobil al donării de sânge.

Inițiatorul proiectului, primarul comunei Amzacea, Romică Stan, alături de profesorul coordonator Lacme Ifrim și curatorul expoziției, Gabriela Pîrvuleț Aramă, au creat o atmosferă deosebită pentru toți cei prezenți.

„În educarea tinerei generații cred ca ar trebui sa vizam și prețuirea și valorizarea tradițiilor locale, satul natal cu frumusețea și candoarea rurală. Ne bucuram ca prin tema aleasă am reușit să stimulam imaginația și creativitatea copiilor. Prin tehnica lor au reușit sa evidențieze valori locale naturale și spirituale. Astfel învață să își exprime sentimentele prin intermediul pensulei. Fiecare desen este o părticică din trăirile fiecărui copil. Ne bucuram ca ne putem întoarce în timp și trezim în noi, adulții, sentimentul copilăriei”, a declarat primarul Romică Stan.

Expoziția poate fi vizitată zilnic, de luni până vineri, între orele 07.30 și 12.30, în cazul persoanelor care nu doresc să doneze sânge, dar doresc să se bucure de operele realizate cu atâta dragoste și măiestrie. „Dăruim celor care dăruiesc” este deviza acestui eveniment inedit, care aduce în prim-plan nu doar valoarea artistică, ci și importanța acțiunii de donare de sânge pentru salvarea vieților.

Astfel, Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța devine un loc în care se îmbină arta, altruismul și profesionalismul echipei medicale, pentru a aduce zâmbete colorate și speranță în viețile celor care au nevoie de sprijinul nostru.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*