FOTO Cele două zile de concurs de la Festivalul Internațional “Dan Spătaru” s-au încheiat. Urmează Gala Laureaților

Au încercat să demonstreze că sunt cei mai buni la festivalul "Dan Spătaru" din Medgidia
Au încercat să demonstreze că sunt cei mai buni la festivalul "Dan Spătaru" din Medgidia

Concurenții prezenți la Festivalul Internațional “Dan Spătaru” au avut două zile la dispoziție pentru a demonstra că sunt cei mai buni. Vineri, 30 septembrie a fost prima etapă a concursului de interpretare, iar spectatorii s-au bucurat și de un recital al artiștilor Pompilia Stoian, Pasha Parfeni și Costel Lăzăroiu.

În cea de a doua seara, pe 1 octombrie, au urcat pe scenă și ultimii concurenți. Concursul de interpretare a fost urmat de un recital de suflet pentru iubitorii muzicii ușoare românești, cu Sanda Ladoși și Adrian Daminescu.

Concurenții care au participat la ediția din 2016 sunt: Veronika Dorosh din Ucraina, Alexandru Tărîțeanu din Ucraina, Ana Maria Roșu din Roman, Danil Ionuț din Buzău, Ștefan Robert Iosifescu din Slobozia, Darina Rudneva din Rusia, Teodor Manciulea din Râmnicu Sărat, Ioana Gherghina din București, Sabrina Diacov din București, Ion Moise Bădulescu din Pitești, duetul Sea Girls dn județul Constanța, Mirco Bianchini din Italia, Nguyen Van Hung din Vietnam, Koc Yasemin Maria din Turcia, Kristiana Asenova din Bulgaria, Luis Navarro din Italia, Marco Sentieri din Italia, Mădălina Gaivas din Republica Moldova și Mihaela Mihăilescu din Călărași.

Din juriu fac parte: Sida Spătaru, textierul Andreea Andrei, redatorul Radio România, Titus Andrei, interpreta Pompilia Stoian, textierul Carmen Aldrea Vlad, actrița Eniko Georgescu, textierul Mirela Fugaru, compozitorul Cristian Faur, redactorul muzical Ionuț Dulgheriu și compozitorul Andrei Kerestely. Președintele juriului este dirijorul Voicu Enăchescu.

A XI-a ediție a acestui festival are loc la Casa de Cultură a Sindicatelor “Lucian Grigorescu” din Medgidia. Evenimentul organizat de Primăria municipiului Medgidia și Consiliul local a adus pe scena 23 de concurenți din România și alte nouă țări. Ce mai importantă regulă impusă de organizatori este aceea că interpreții trebuie să-și aleagă o piesă din repertoriul lui Dan Spătaru.

Duminică, 2 octombrie are loc, începând cu ora 20.30, Gala Laureaților și anunțarea marelui trofeu al acestei ediții. Marele premiu este 6.000 lei, premiul I 4.000, premiul II 3.000, premiul III 2.000, dar vor exista și alte premii speciale. Spectatorii se vor bucura și de un recital al artistei Lora, care începe la ora 22.30.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*